LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Tittarnas starka kritik – efter barnstjärnans ord i Nyhetsmorgon

17 sep, 2023 
JENNY STRÖMSTEDT, ALEX HERMANSSON
Barnprogramledaren Alex Hermansson säger att han var en mobbare när han var liten – men vill nu säga förlåt.
Efter att han hade gästat Nyhetsmorgon väcktes debatten och nu riktas skarp kritik mot honom.
”Sent ska syndaren vakna”, skriver en tittare.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jenny Strömstedt om Nyhetsmorgon på lördagarna: ”Då blir man...”Brand logo
Jenny Strömstedt om Nyhetsmorgon på lördagarna: ”Då blir man...”

Nyhetsmorgon är aktualitetsprogrammet på TV4 som många svenskar väljer att dricka sitt morgonkaffe till.

I programmet tar man upp allt ifrån matlagning till nyhetssändningar men även livemusik och spännande intervjuer med artister eller kändisar.

I lördagens program var det den folkkära programledaren Jenny Strömstedt som höll i taktpinnen. På agendan för dagen stod bland annat uppträdande från Darin Zanyar och en intervju med SVT Barn-programledaren Alex "Rackar-Alex" Hermansson, som skulle berätta en stor nyhet.

Rackar-Alex var en mobbare när han var liten

Nyheten som barnprogramledaren hade att berätta var att han ska ut och föreläsa. Alex Hermansson har sagt upp sin anställning på SVT och ska nu ut och föreläsa för att stoppa mobbningen som sker varje dag i svenska skolor.

Annons

– Det här är ju som en guldchans, jag måste få bidra och göra skillnad och göra det bästa utav mitt ansvar, säger han i Nyhetsmorgon.

När Alex var yngre var han nämligen en av dem som mobbade andra, något han inte är stolt över idag.

– I allmänhet hade jag en väldigt kaxig och dryg attityd. Men det var ju mycket såhär suckar, blickar, utfrysningar, retsamma smeknamn, liksom fniss och så vid tillfällen där man försökte trycka ner folk, säger han.

Stark kritik mot TV4-gästen efter uttalandet

Uttalandet har kommit att väcka starka känslor bland TV4-tittarna. Trots att det är många som är positiva till hans initiativ finns det även många som är minst sagt skeptiska.

”Nja… Fattar inte varför så många hejar och skriver att HAN är modig. Hey, han har MOBBAT andra barn. Som offer själv för sånadär coola tuffa killar i högstadiet så har jag noll respekt och noll heja heja. Jag hoppas att du Rackar Alex har kontaktat alla som du utsatt personligen och bett allra ödmjukast om ursäkt innan du satte dig i en morgonsoffa och buhuuu’ade och snyftade över hur BRA och MODIG du är.Och hur kan alla heja på? Han har utsatt andra barn. Varför är han modig? Looser.”, skriver en person.

Annons

”Kan inte riktigt säga heja tänker på alla som blev utsatta och fick bära med sig sår genom livet. Räcker det verkligen med ett Förlåt. Ok det är en början men hur dåligt måste inte de utsatta mått medans de såg hans framgångar i ett barnprogram. Känns snett!”, skriver en annan.

”Sent ska syndaren vakna. Får dålig smak i munnen av det här.”, skriver en tredje.

”Det mina mobbare gjorde mot mig och hur de påverkat mitt liv ett förlåt räcker inte till”, hälsar en fjärde.

”Han har förstört många ungas glädje och uppväxt genom att vara elak och hemsk. Svårt att heja på honom.”, kommenterar en femte.

Alex svar på kritiken: ”Jag vill inte bli någon hjälte”

När Hänt når Alex svarar han såhär i ett meddelande:

”Mitt första förlåt till dem jag gjort fel gentemot mot gjorde jag i direktkontakt med dem för ca 7 år sedan. Sedan dess har jag själv fått barn och även hunnit möta så många fler barn i mitt jobb på TV. Det har gett mig perspektiv, och ångern i mig har vuxit till att jag vill göra allt jag kan och hjälpa så många jag kan.De fel jag gjorde under skolgången kommer jag få bära med mig för resten av livet. Min önskan är såklart att det aldrig hade hänt. ”

Han fortsätter:

”Jag vill inte bli någon hjälte av att erkänna det här, jag kan bara be om ursäkt till dem och försöka hjälpa barnen som lyssnar på mig genom att berätta min historia och hoppas att den inspirerar dem och hjälper dem till rätt insikter. Nu vill jag göra det bästa utav situationen och min förhoppning är att kunna göra skillnad!”

FOTO: TV4

Annons