Alexander Kronlund får kritik efter orden mot Birkir Blaer Odinsson i Idol

Alexander Kronlund Idol

Under måndagens sändning av Idol gjorde Alexander Kronlund ett uttalande som har fått många att reagera.
Nu rasar TV4-tittarna efter orden.
”Har du börjat bli senil?”, skriver en upprörd tittare.

Alexander Kronlund, 49, har suttit i jurypanelen i Idol sedan 2017 och även detta år ser man honom i programmet.

Genom åren har han varit med och tagit fram stora artister som Victor Leksell och Tousin ”Tusse” Chiza, och tillsammans med sina kollegor är han nu på jakt efter nästa stjärna.

Men efter att deltagaren Birkir Blaer Odinsson hade gjort sitt framträdande i måndags sa Alexander något som har fått många att se rött.

Birkir Blaer Odinsson uppträdde med låten Love on the brain

I måndagens sändning av Idol uppträdde Idol-deltagaren Birkir med Rihannas låt Love on the Brain. Tyvärr röstades han ut av tittarna och får nu snällt vänta på ett eventuellt besked att röstas in som ett av juryns wildcard under fredagsfinalen.

Men att Birkir blev utröstad var inte det som tittarna främst reagerade på, utan Alexander Kronlunds kommentar efter hans framträdande.

Under livesändningen kläckte nämligen jurymedlemmen ur sig att han aldrig har hört en kille sjunga just låten Love on the brain.

– Du har överraskat med denna låten som jag hört kanske 40-50 kanske tjejer sjunga men aldrig en kille sjunga, sa Alexander nämligen då.

VI SVARAR Därför försvinner Hellenius hörna från TV4

TV4-tittarnas ilska efter Alexander Kronlunds uttalande i Idol

Kommentaren fick en hel del tv-tittare att reagera. Detta eftersom att Idol-vinnaren Sebastian Walldén faktiskt sjöng just den låten i finalen 2018. På Idols Facebooksida skrev tv-tittarna om uttalandet.

”Men hallå Alexander!!! Du säger att du aldrig har hört en kille sjunga Love on the brain? Har du helt glömt Idol 2018?? Där årets vinnare Sebastian Walldén gjorde en svinbra version av den låten. Om det inte var din tvilling som satt i juryn då så har du börjat bli senil…”, skriver bland annat en tittare varpå en annan fyller i:

”Ja, Herr Kronlund får nog ta tillbaka sitt uttalande om att han bara har hört tjejer sjunga Love on the brain när Sebastian Wallden gjorde en helt suverän version i Idol 2018. Birkir gör låten skitbra också!”

Hänt har försökt nå Alexander Kronlund för en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Följarnas frågor: Har Anis Don Demina och Filippa Toremo gjort slut?

LÄS OCKSÅ: Så mycket tjänar alla deltagare i Bachelor 2021 – se hela lönelistan

FOTO: Karin Törnblom/TT, Idol/TV4 Play

Senaste nytt