Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tittarnas ord om Efter fem – efter TV4:s avslöjande om ändringarna

16 aug, 2019 
Lina Arvidsson
Tv-tittarnas reaktioner efter förändringen i Efter fem i TV4.
I augusti körde TV4:s nyhetsprogram Efter fem igång efter sommaruppehållet. Nytt för i år är att Tilde de Paula Eby delvis försvinner från programmet och gör plats för nya programledare. Nu kommer reaktionerna från tv-tittarna över förändringen.
Annons
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter femBrand logo
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem

Det var i början av året som TV4:s nyhetsprogram Efter fem hade premiär. Då var det populära Nyhetsmorgon-profilen Tilde de Paula Eby, 46, som stod vid rodret när den nya satsningen sjösattes.

I augusti drog en ny säsong av Efter fem igång efter sommaruppehållet och Tilde de Paula Eby meddelade på Instagram att hon såg fram emot höstens jobb.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”På måndag drar vi igång Efter fem! Längtar efter Axel Pileby, Henrik Alsterdal och hela redaktionen men har helt glömt bort hur man gör!”, skrev hon i augusti på Instagram.

TV4:s stora ändringar av Efter fem

Efter fem har bara sänts i en säsong, men TV4 har redan hunnit med att göra en del ändringar. En av nyheterna för i år är att Tilde de Paula Eby endast kommer att vara programledare från måndag till onsdag.

Axel Pileby, 32, som agerade Tildes sidekick under våren, kommer därför vara programledare på torsdagar och fredagar. TV4-profilen Sofia Geite, 37, kommer också att ansluta sig till Efter fem-gänget.

Annons

”Nytt för höstens säsong är att Henrik Alsterdal och Sofia Geite blir studioreportrar, Henrik när Tilde programleder och Sofia när Axel programleder. Dessutom kommer Maximilian Artell vara stående nyhetsankare hela veckan”, skrev TV4 tidigare i år i ett pressmeddelande.

Positiva reaktioner från Efter fem-tittarna

Och igår var det dags för Sofia Geite och Axel Pileby att göra premiär som programledarpar. På Facebook meddelade TV4 nyheten.

Nu var det dags! Sofia Geite och Axel Pileby gör sitt första program tillsammans i Efter fem”, lyder texten till en bild på de glada programledarna.

Och tv-tittarna tycks vara nöjda med de nya ansiktena. I kommentarerna till både Facebook-inlägget och på Efter fems Instagram-konto trängs komplimanger och lyckönskningar.

Tittar nu. Ni klarar det jättebra”, skriver en person.

Bra Sofia, så naturlig o du är så bra. Heja dej”, skriver en annan.

Superbra jobb, Axel! Kul med nya programledare i rutan”, tycker en person på Instagram.

Efter fem direktsänds varje vardag mellan klockan 17.00 – 19.00.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons