Tittarnas lycka över TV4:s nya besked om Anna Brolin i Efter fem

Tittarnas lycka över TV4:s nya besked om Anna Brolin i Efter fem.

Trots orden om att hon inte längre skulle synas i Efter fem är Anna Brolin tillbaka i programmet.
På sociala medier meddelade TV4 tittarna om saken och möttes av glada tillrop.
Nu ger kanalen besked om hur länge Anna stannar.

När aktualitetsprogrammet Efter fem började sändas på TV4 stod till en början Tilde de Paula Eby, 46, som ensam programledare för programmet. Vid sin sida hade hon Axel Pileby, som i hela första säsongen av programmet axlade rollen som Tilde sidekick. Men på grund av andra åtaganden, som bland annat inspelningen av TV4-programmet Let’s dance, tvingades TV4 ringa in en ersättare när Tilde var borta. Detta skedde nästintill varje torsdag och fredag under våren och i rutan syntes då ofta Anna Brolin i Tildes ställe.

Anna Brolin inhopp som programledare för programmet togs väl emot av TV4-tittarna. Flera gånger hyllades hon för sin insats – och det var därför många som undrade var hon hade tagit vägen när Efter fem kom tillbaka efter sommaruppehållet.

Kommer Anna Brolin tillbaka?”, undrade en tittare bland kommentarerna i Efter fems sociala kanaler, och TV4 var inte sena med att förklara:

Har ingen information om att Anna kommer medverka i programmet framöver. I nuläget är hon i full gång med inspelningen till ”Biggest Loser”, du kan se mer om det på hennes sociala medier.

Kort därpå gav Anna Brolin svar på frågan med egna ord när Hänt träffade henne på Kristallen-galan 2019. Hon förklarade då att hon inte skulle leda Efter fem längre och berättade varför.

– Just nu spelar jag in Biggest loser och gör EM-kval och Allsvenskan, så det går liksom inte att addera något mer. Och jag har dessutom två småbarn, sa hon till Hänt.

Anna Brolins comeback i Efter fem

Men trots det dystra beskedet om Efter fem dröjde det inte länge innan Anna Brolin återigen syntes i aktualitetsprogrammet. Under tisdagen gjorde hon comeback som inhoppare för Tilde de Paula, som är på höstlov. På Facebook och Instagram delade TV4 med sig av nyheten att Anna var tillbaka – och beskedet möttes av glada tillrop av tv-tittarna.

”Åh så roligt”, skrev en.

”Välkommen tillbaka”, hälsade en annan.

”Härligt”, konstaterade en tredje.

För Hänt ger TV4 nu besked om hur länge Anna Brolin kommer synas som programledare den här gången, och det blir under tisdagen och onsdagen då Tilde de Paula vanligtvis sänder programmet. Torsdag och fredag står Axel Pileby som programledare, precis som vanligt.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Eero Hannukainen