Tittarnas kritik mot TV4 – efter chockbeskedet i Robinson

Lag Nord och Anders Öfvergård i Robinson efter beslutet

När det under måndagens avsnitt av Robinson var dags för pristävling för deltagarna blev det inte riktigt som de tänkt.
Deltagarna fick istället utföra ett oförberett öråd där en från vardera lag fick lämna tävlingen.
Detta var något som väckte en hel del kritik från tittarna.

Succéprogrammet Robinson är i full gång och tittarna sitter som alla andra säsonger bänkade framför tv:n för att följa deltagarnas resa på den öde ön i Fiji.

Deltagarna har nu varit strandsatta i tre veckor, vilket visar sig bland annat på mångas tålamod som numera är mycket kort.

Men några tålamod som inte höll länge under måndagskvällen var tv-tittarnas. Orsaken? Påstådd orättvisa.

Anders i Robinson 2020

FOTO: TV4

Oförberedda ö-rådet

En genomgående röd tråd i årets Robinson har varit att det på söndagar visas ett ö-råd med det förlorande laget. Men sedan på måndagar så lyfts stämningen lite då det alltid vankats en pristävling.

Men det senaste måndagsavsnittet blev inte riktigt som varken tittarna eller deltagarna tänkt sig. Istället för en pristävling så möttes båda lagen av programledaren Anders Öfvergård som meddelade att det var dags för att oförberett ö-råd.

”Om ni trodde att det var dags för pristävling hade ni fel! Det kommer istället bli ett… Ja vad?”, skriver TV4 på Instagram.

Lagen blev chockade men fann sig snabbt i situationen. Från lag Syd blev det Cruise Ferreira, 22, som fick flest röster och blev tvungen att lämna. Och i lag Nord blev det Jonas Carlsson, 37, som fick flest antal röster.

Jonas har lyckats kamma hem en immunitet inför varje ö-råd, vilket har räddat honom från att åka ut. Lag Nord har länge sett honom som ett stort hot och har velat få ut honom ur tävlingen länge, och nu fick de sig en chans som de även tog.

Det visade sig senare att varken Cruise eller Jonas blev tvungna att lämna programmet helt, utan fick chansen att åka till det så kallade Gränslandet. Detta är ett eget program som sänds vid sidan av Robinson, där deltagarna kommer ha möjligheten att tävla sig tillbaka till vanliga Robinson.

Kritiken från tittarna

Varken Cruise eller Jonas verkar särskilt bittra över den nya situationen. Men tittarna däremot är riktigt upprörda.

”Robinson har blivit ett skämt, hade varit kul om tävlingarna faktiskt gjorde skillnad. Jonas vann, vann och vann. Sen är det ett extra insatt öråd där man inte tävlar som avgör”, skriver en.

”Sämsta draget i Robinson ever…”, fyller en annan i.

”Det där var riktigt orättvist! Usch bara ordet öråd så visste man ju direkt vilka som skulle åka. Trött jag blir..”, kommenterar en tredje.

Robinson sänds måndag – torsdag kl 19.30 och söndagar kl 21.00 på TV4, TV4 Play och C More.

FOTO: TV4