TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Kritiken mot Nyhetsmorgon – efter Jenny och Steffos utmaning

18 jan, 2019 
Tittarnas kritik mot nyhetsmorgon efter Bird box-utmaningen i nyhetsmorgon
I Nyhetsmorgon gjorde programledarna Jenny Alversjö och Steffo Törnquist en variant av den så kallade Bird box-challange – och det uppskattas inte av TV4:s tittare.
Annons

Under gårdagens sändning av Nyhetsmorgon skulle programledarna Jenny Alversjö och Steffo Törnquist måla av varandra med förbundna ögon, och beskriver utmaningen med orden “i sann Bird box challange-anda”. Bird box är en ny skräckfilm på Netflix och i samband med premiären kom också Bird box-challange – utmaningar inspirerade av filmen som innebär att man springer runt med förbundna ögon.

Utmaningen har lett till att flera har skadat sig själva eller andra, och nu uppmanar många till att sluta med den typen av utmaningar. Youtube har bland annat ändrat sina användarvillkor i hopp om att stoppa de farliga lekarna, rapporterar SVT.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men trots att utmaningen lyfts som farlig testade Jenny Alversjö och Steffo Törnquist en variant av den i Nyhetsmorgon – dock i en mindre farlig tappning.

I sann Bird box challenge-anda försöker Jenny och Steffo att måla porträtt av varandra – med förbundna ögon”, beskriver Nyhetsmorgon sitt inslag från sändningen när de delar det på programmets Facebook-sida.

Annons

TV4-tittarnas missnöjes efter inslaget

Även om Jenny Alversjö och Steffo Törnquist inte gör något farligt i inslaget kritiserar tittarna TV4:s val att köra en variant av den farliga utmaningen.

Besviken på TV4 som ger sådan här skit näring. Det finns tillräckligt med elände i samhället/ världen och det bör hellre tystas ned än lyftas fram”, skriver en tittare bland kommentarerna till inlägget på Facebook.

Nu e det ju oskyldigt det ni gör.. Men för att nå ut med ett budskap att inte leka detta bör man inte heller göra detta alls…. Inte kalla det samma iallafall….”, skriver en annan.

Hum först går man ut med varningar om denna Så kallad lek.. Sen gör ni det? På samma dag….”, skriver ännu en.

FOTO: TV4

Annons