ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ramaskri mot Idol 2023 – valet av artister upprör: ”Så orättvist”

10 nov, 2023 
Linn Seipel
IDOL 2023
Under fredagen var det dags för Idols klassiska duett-moment, där idolerna sjunger med några av Sveriges största artister.
Men tittarna är inte helt nöjda med hur det hela lades upp.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Orup fick Idol-Sagas mamma att svimmaBrand logo
Orup fick Idol-Sagas mamma att svimma

Årets säsong av Idol är i full gång och de duktiga idolerna blir allt färre. Under fredagens avsnitt har vi fått se idolerna paras ihop med några av Sveriges största artister för en duett!

”På fredag är det dags för DUETTER! Svep för att se säsongens duettpartners + låtval! Vilka duos tror du kan bli succé?”, skrev Idol tidigare i veckan på sitt Instagram-konto.

Och succé blev det onekligen för vissa, medan andra möttes av hårdare ord från juryn. Till slut stod det klart att det blev Tilda Vodusek, 18, och Antranik Khantarashian

Tittarnas kritik mot TV4 efter duettkvällen: ”Orättvist”

Den kanske allra tuffaste av kritik under kvällen verkar dock riktas från tittarna –mot produktionen och TV4. På Idols Instagram-konto har det under kvällen nämligen öst in kommentarer från tittare som tycker att hela duett-segmentet inte skötts rättvist.

Annons

De menar att vissa har fått väldigt kända namn, medan andra fått mindre kända, vilket kan ha påverkat deras utfall i tävlingen. Även det faktum att idolerna själva inte fick välja låten själv, stör sig vissa tittare på.

”Tycker faktiskt synd om Antranik, tv4 o idol som bestämmer och matchar han me en artist och låt som inte alls passar honom. Medans andra matchar till 100.”, skriver en tittare.

”Så orättvist att vissa får låtar och artister som passar dom perfekt och vissa motsatsen…”, skriver en andra.

”Asså fyfan, hans röst är helt magisk! Men det klart det blir ”svajigt” när man inte får sjunga något som man själv valt. Om det är svajigt när man själv väljer låt så är det ens egna val men inte när någon annan drar i trådarna. Jag röstar röstar röstar på dig bästa ANTRANIK!!”, skriver en tredje.

”Orättvist att vissa har gamla godingar och andra har typ okända”, skriver en fjärde.

”Huvva, varför para ihop henne med en artist som inte är närvarande på scenen. Hon gjorde så gott hon kunde...men tyvärr kanske detta var det sämsta ikväll”, skriver en femte.

Annons

Så tyckte idolerna själva – Antranik: ”Det påverkade”

Men idolerna håller inte riktigt med tittarna. När Hänt möter några av dem efter sändningen så är de enstämmiga i att det varit en kul utmaning, och att de förstår att det är en del av showen. Antranik menade dock på att det kan ha påverkat hur utfallet blev för honom denna kväll.

– Jo, det påverkade. Om jag fick köra en låt som jag hade valt så hade jag presterat mycket mycket bättre. Men det är olika teman, det är ett tv-program, man ska underhålla. Man får bara göra det bästa, säger Antranik till Hänt.

Oavsett blev det en fin kväll med många otroliga artister! Och ännu mer kändistätt ska det bli i Idol framöver gick de nyligen ut med – världsstjärnan Zara Larsson kommer nämligen att gästa finalen!

FOTO: TV4

Annons