TV4-tittarnas kritik efter ordvalet i Malou efter tio: ”Dåligt”

Malou von Sivers

I torsdagens avsnitt av Malou von Sivers förmiddagsprogram Malou efter tio användes en förlegad term.
Nu riktar TV4-tittarna kritik mot ordvalet i direktsändning.
– Synd att man faktiskt inte vet, skriver en person i en kommentar.

Malou von Sivers, 66, är ett välbekant ansikte för TV4-tittarna. Hon har jobbat på kanalen sedan 90-talet, då som programledare för Gomorron, som idag går under namnet Nyhetsmorgon.

För 13 år sedan fick Malou istället sitt egna program på kanalen, nämligen Malou efter tio. Sedan dess har vi fått se Malou von Sivers intervjua både kända profiler och privatpersoner i varje vardagsförmiddag på TV4.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg!

Under sommaren har Malou efter tio haft ett sändningsuppehåll och TV4-profilen har då haft fullt upp med att jobba med sin nya bok Inför hans blick som släpptes för ett par veckor sedan. Den 30 september drog förmiddagsprogrammet igång med en ny säsong – något som gladde många TV4-tittare.

”Äntligen dags för det bästa programmet med den bästa Malou”, skrev en person i en kommentar vid tillfället.

Ordvalet i Malou efter tio väcker starka reaktioner

I torsdags var det dags för ännu ett avsnitt av Malou efter tio och detta bjöd bland annat på ett inslag med perspektivpanelen, som består av Maria Göranzon, Linda Skugge och Åsa Beckman. Ämnet var hypokondri, vilket innebär att en person har en överdriven rädsla för sjukdomar.

Idag kallas hypokondri istället för hälsoångest och kan ställa till med en rad tuffa problem i den drabbades vardag. I kommentarsfältet på Malou efter tios Facebook-sida är det tydligt att många tittare har reagerat på att man benämner tillståndet med den gamla termen. Nu kritiseras ordvalet av flera personer.

”Synd att man faktiskt inte vet att även hypokondri är en sjukdom eller rättare sagt hälsoångest som detta även kallas att även dessa människor behöver vård”, skriver en tittare i en kommentar.

”Dåligt av TV4 att kalla det för hypokondri, det heter hälsoångest och är klassat som en sjukdom”, skriver en annan.

FOTO: TV4