Tittarnas ilska mot TV4 efter klippet med Mischa Billing från Sveriges Mästerkock

Tittarnas ilska efter klippet med Mischa i Sveriges Mästerkock

Klippet med Sveriges Mästerkock-Mischa Billing som ska sabrera en flaska champagne har upprört följarna som nu hävdar att det är fusk.

Mischa Billing gjorde succé som jurymedlem i Sveriges Mästerkock 2018 tillsammans med Leif Mannerström och Markus Aujulay.

Efter en tuff säsong stod Erik Hammar slutligen som segrare i säsongen. I januari rullar ännu en säsong av Sveriges Mästerkock igång – denna gången med nya talanger som ska prövas i köket. Inför nyårsafton passade TV4 på att göra reklam för kommande säsongen genom ett klipp på just Mischa som sabrerar en flaska champagne. Sabrera innebär att man öppnar flaskan genom att skära av flaskhalsen med en vass kniv, vilket kräver en viss teknik och en speciell vinkling av flaskan.

– Har man asbrerat en flaska champagne innan så får man oftast den där härliga farten, säger Mischa i klippet, och fortsätter med att berätta att korken ska flyga av i 70 kilometer i timmen.

Men klippet får nu skarp kritik från tittarna. Precis i början kan man nämligen se att flaskans folie längst med flaskhalsen är bortskuret – precis som om någon försökt sabrera men inte lyckats.

“Tycker att det är lite fusk att man klipper bort hennes misslyckade försök. Syns på flaskan att tidigare försök har misslyckats.”, skriver en upprörd följare i kommentarsfältet och får medhåll av andra.

“Man kan se att hon failat innan på flaskhuvudet på reprisen…bra där.”, och “Så usel sabrering” är några andra kommentarer.

Men enligt TV4’s pressansvarig Mia-Li Hallengren har de inget svar på om flaskan försökts öppna innan Mischa skulle sabrera den.

– Klippet med Mischa är tänkt som en guide hur man sabrerar champagne. Det är möjligt att Mischa misslyckades första försöket men det har vi ingen information om.

Mischa har tidigare i en intervju med Allas berättat att intresset för mat föddes tidigt – men att hon var väldigt noga med vad hon åt, även som barn. Hon visste exakt hur hon ville ha sina smörgåsar och hon kände på en gång om mamma Ann-Marie gjort något annorlunda.

– Om mamma kanske hade glömt att sätta locket på smöret och ställt in det i kylen. Då vägrade jag. Ja, jag var skitjobbig alltså, en jäkla gnällunge, oerhört kinkig med maten, sa hon då.

LÄS MER: Missen avslöjade vinnaren Sveriges mästerkock

LÄS MER: Sveriges Mästerkock-Erik om kärleken Maria: ”Efter det föll hon för mig”

Foto: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN