Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tittarnas ilska efter ändringen av Lotta på Liseberg

25 jun, 2019 
AvAgnethe Alm
Tittarna kritiserar TV4 för att de sände VM-matchen i fotboll istället för Lotta på Liseberg.
Varje vecka brukar Lotta på Liseberg bjuda in till allsång på TV4. Men på grund av VM-matchen mellan Sverige och Kanada i fotboll ställdes måndagens allsång in. Nu uttrycker tittarna sin besvikelse över ändringen och riktar kritik mot TV4.
Annons
Tittarnas ilska efter ändringen av Lotta på Liseberg: “Inte okej”Brand logo
Tittarnas ilska efter ändringen av Lotta på Liseberg: “Inte okej”

Allsångsprogammet Lotta på Liseberg är inne på sin elfte säsong och har med åren blivit ett säkert sommartecken på västkusten. Som vanligt gästas programledaren Lotta Engberg, av en rad kända artister och i år är det bland annat Jill Johnson, 46, Eric Saade, 28, och Kalle Moraeus, 55, som äntrar scenen.

Varje måndag bjuder Lotta Engberg in till 1,5 timme av underhållning och allsång – och programmet har blivit mycket uppskattat av TV4-tittarna runt om i landet. Men på måndagskvällen saknades Lotta och det folkkära allsångsprogrammet i tv-rutan. Anledningen var att Sverige mötte Kanada i fotbolls-VM.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I en video på Instagram förklarade Lotta Engberg läget:

– Alltså nu på måndag, då tänker jag inte sjunga allsång. Och det ska inte du heller göra, för vi ska faktiskt titta på fotboll istället tillsammans, sa Lotta i videon.

Annons

Iklädd gulblå solglasögon och blomsterkrans berättade Lotta Engberg vidare att Lotta på Liseberg är tillbaka den 1 juli igen, men att hon under måndagen istället ämnade att heja på Sverige i fotbollsmatchen.

– Kanada – Sverige i åttondelsfinal och vi hejar på Sverige, Sverige, Sverige!

TV4-tittarnas besvikelse – ville se allsång

Men TV4:s ändring av tv-tablån gick inte hem hos tv-tittarna. Nu riktar de kritik mot kanalen för deras val att sända sport före allsång.

”Vänta… sänder ni seröst sport när det skulle vara lotta…? DET FINNS SPORTKANALER!”, skriver en märkbart upprörd tittare på TV4:s Facebook-sida.

”Är totalt ointresserad av fotboll, nu ser jag att vi inte kan se Lotta ikväll, det är inte okej enligt mig”, skriver en annan.

”Snälla TV4 skaffa en sportkanal! Då slipper ni ta bort Lotta på Liseberg och folk slipper bli irriterade!”, vädjar en tredje.

På flera kommentarer har TV4 valt att svara, och förklarar där varför de valde att sända fotboll istället för Lotta på Liseberg.

”Det finns sportkanaler men dessa har inte alla råd med. Vi vill kunna erbjuda något för alla och när det gäller exempelvis landslagssport så tycker vi det är viktigt att kunna få visa det på TV4”, skriver kanalen.

TV4 tillägger:

”Nästa vecka är programmet tillbaka igen. Detta påverkar inte antalet avsnitt utan det blir bara en vecka längre med Lotta på Liseberg”.

FOTO: TT/Tommy Holl, TV4

Annons