Tittarnas ilska – efter TV4:s förbud i Let's dance

Let´s Dance

Trots restriktionerna kramas programledarna i Let's dance hejvilt.
"Ni borde verkligen föregå med gott exempel!", skriver en tittare.

Årets säsong av Let’s dance, som även är femtonårsjubileum, blev nog inte riktigt som någon tänkt sig. Det första programmet blev en succé, men sändes helt utan publik. Efter detta ställdes programmet och tävlingen in tre fredagar i rad. Orsaken? Den rådande situationen med coronaviruset och dess spridning.

Sussie Eriksson och Anders Jansson är några av de som varit sjuka – och förra veckan meddelade Anders att han tvingas hoppa av till följd av detta.

När programmet var igång igen kom det tydliga restriktioner från TV4 – att det är viktigt att deltagarna håller avstånd från varandra. Det kommer inte se ut som under tidigare år när deltagarna umgicks nära i danslokalerna och hänger i kulisserna. Ingen publik tillåts heller under tävlingen och vid minsta symptom ska man stanna hemma.

Inga kramar

När Andreas Lundstedt åkte ut förra veckan kunde tittarna se hur TV4:s kramförbud bröts av de tävlande paren. Det fick TV4 att återigen betona vikten av att följa reglerna. Men under fredagen kramades och berörde flera av deltagarna varandra ändå – trots restriktionerna.

Nu ryter tittarna ifrån. Flera skriver på Let’s dances Facebook-sida hur besvikna de blir när de ser alla kramar.  De påpekar även hur närgångna programledarna är i programmet.

“Dom behöver ju inte kramas i alla fall, programledarna behöver ju inte heller vara så klistrade på varandra, Tilde klängde och pillade på Arvingarna, jag vet att man inte kan dansa på avstånd, med Tilde och David kan försöka skärpa sig”, skriver en.

“Snälla ni, jag älskar programmet men ni programledare måste förstå att det är allvar med distansering. Jag tycker om er programledare, men ni måste visa att ni har fattat budskapet från myndigheterna. 
För det första tycker jag egentligen inte att programmet ska köras över huvud taget i läget som råder. Det funkade bra med repriser tycker jag. För det andra, när ni ändå kör på, håll avståndet, snälla! Ert kramande och gullande på nära håll är inte OK! Ni borde verkligen föregå med gott exempel!”, skriver en annan.

FOTO: TT/TV4

SENASTE NYTT!