TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Tittarnas ilska efter tilltaget i Sveriges mästerkock

05 feb, 2020 
Sveriges mästerkock och Leif Mannerström
Inför en lagtävling i Sveriges mästerkock tvingades fyra deltagare själva välja ut vilka amatörkockar de ville ha i sitt lag.
Nu rasar tittarna mot tilltaget i programmet.
– Fick ont i hjärtat, skriver en person i en kommentar.
Annons
Sveriges mästerkock-Jonas tvingades amputera benet – här är Mannerströms varningBrand logo
Sveriges mästerkock-Jonas tvingades amputera benet – här är Mannerströms varning

Årets säsong av Sveriges mästerkock är i full gång på TV4 och inför kvällens avsnitt återstår endast tio deltagare. Amatörkockarna har fått laga allt ifrån svensk husmanskost till mexikanska tacos med målet att imponera på juryn, som precis som tidigare år består av Leif Mannerström, 79, och Markus Aujalay, 48, och Mischa Billing, 53.

Den här omgången av matlagningsprogrammet är lite extra speciell för en av jurymedlemmarna. Efter tio säsonger har Leif nämligen bestämt sig för att det här blir den sista gången han är med i Sveriges mästerkock. Det var i höstas som den folkkäre krögare avslöjade nyheten.

– Jag vill göra något annat helt enkelt. Jag har en fru, barnbarn, hundar, djur och en jättefin gård, jag vill ägna mig åt det, sa Leif Mannerström till Expressen vid tillfället.

Kritik efter händelsen i Sveriges mästerkock

Förförra veckan var det tacos och en lagtävling som stod på menyn. Juryn valde då ut fyra deltagare som skulle vara lagledare och dessa fyra fick i sin tur välja vilka kockar de ville ha i sitt lag.

Annons

En efter en valde lagledarna ut vilka personer de ville ha med i sitt gäng. Personerna som blev valda först blev såklart väldigt glada – medan Sofi Warenfalk, 38, som stod sist kvar, inte såg lika road ut.

I kommentarsfältet på Sveriges mästerkocks Instagram-konto är det tydligt att TV4-tittarna är missnöjda med upplägget under tävlingen i programmet.

”Ful uppgift mästerkockarna fick. Att sålla ut de man vill ha var något som skedde i skolan när man spelade fotboll på rasten (inte okej det heller för den delen)”, skriver en person i en kommentar.

”Fy skäms för detta sätt att skapa lag! Fick ont i hjärtat när man såg hur ledsen Sofi blev..usch. Ne, gör om gör rätt nästa säsong”, anser en annan.

Nu väljer kanalen att gå in i kommentarsfältet och besvara tittarnas kritik.

”Vi har tagit det vidare till produktionen!”, skriver TV4.

Sveriges mästerkock sänds klockan 20.00 på TV4 och TV4 play.

FOTO: TV4

Annons