Tittarnas glädje efter TV4:s nya besked om Malou von Sivers

TV4:s nya besked. Då kommer Malou von Sivers tillbaka i Malou efter tio.

Malou von Sivers har haft en längre paus från sitt program Malou efter tio på TV4.
Nu ger kanalen nya besked om programledaren, vilket glatt tas emot av tv-tittarna.
”Ser fram emot detta”, skriver en tittare.

Programledaren Malou von Sivers, 66, har varit en del av TV4 så länge kanalen funnits. Redan 1992 tog hon sig an rollen som programledare för morgonprogrammet Gomorron, som idag går under namnet Nyhetsmorgon. Numera förknippas Malou dock mestadels med det egna programmet Malou efter tio, som sänts på TV4 sedan 2006.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg!

Sedan i maj har förmiddagsprogrammet haft ett uppehåll. Då meddelade TV4 att Malou efter tio var över för säsongen i ett inlägg på Facebook. Till en bild på programledaren Malou von Sivers skrev de texten:

”Stort TACK alla följare och tittare för den här säsongen! Utan er skulle vi inte finnas. Ert engagemang betyder oerhört mycket för oss. Nu är det dags för ett uppehåll, men vi är tillbaka som vanligt i höst igen med nya gäster och teman.”

I kommentarsfältet sörjde många TV4-tittare beskedet om att Malou inte skulle synas i rutan på länge.

”Tack för alla fina program, längtar redan till hösten”, skrev en person i en kommentar vid tillfället.

”Tack detsamma.. jag kommer verkligen sakna dej och dina gäster”, hälsade en annan.

Malou von Sivers gästspel i Efter fem

Det dröjde dock inte länge innan Malou von Sivers var tillbaka på TV4, men då i ett annat program än sitt eget. Under semestertiderna hoppade hon in som programledare för Efter fem, som vanligtvis styrs av Tilde de Paula Eby, 46.

Sedan inhoppet i Efter fem har Malou von Sivers dock varit frånvarande återigen. Efter sommaruppehållet har flera TV4-program börjat återvända, men än saknas Malou efter tio i tv-tablån. I ett mejl till Hänt förklarade TV4 nyligen när programmet var tänkt att komma tillbaka.

”Den nya säsongen av Malou efter tio drar igång senare i september”, skrev TV4 i mejlet.

Kanalen nämnde dock ingenting om anledningen till varför programmet har säsongspremiär så pass sent på hösten. En förklaring kan vara att Malou von Sivers är aktuell med nya boken Inför hans blick, som släpptes i dagarna.

Följarnas glädje över TV4:s ord om Malou efter tio

Men nu ger TV4 klara besked om programmets återkomst. På kanalens sociala medier förklarar de att säsongsstarten kommer att ske på måndag den 30 september.

”På måndag är det äntligen dags! En sprillans ny och fullspäckad säsong av Malou efter tio. Det firar vi med en tillbakablick på vårens säsong”, skriver de till ett videoklipp med återblickar från programmet.

Beskedet får TV4-tittarna att hurra – och de är inte sena med att visa sin lycka över att snart få se Malou von Sivers i Malou efter tio igen.

”Ser fram emot detta”, skriver en tittare.

”Äntligen dags för det bästa programmet med den bästa Malou”, skriver en annan.

”Härligt”, konstaterar ännu en.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TV4