Tittarna rasar mot TV4 efter elaka incidenten i Farmen: "Fattar inte att det är tillåtet"

Tittarna rasar mot TV4 efter elaka incidenten i Farmen: "Fattar inte att det är tillåtet"

Annons:

Årets upplaga av “Farmen” i TV4 har vid ett flertalet gånger fått massiv kritik av tittarna. Och nu börjar tittarna få nog, på riktigt.

I tisdagens avsnitt så visades nämligen hur deltagaren Robert Lundström klipps av Jean-Pierre Marques och Alexandra Louthander, men istället för att gå efter instruktioner klipper de honom medvetet fult och lämnar flera tussar. Som om inte det vore nog så göms saxarna och trots att Robert sa till på skarpen så fortsatte hånet mot honom.

Många av tittarna har reagerat starkt på incidenten och på sociala medier rasar de mot att TV4 låter deltagarnas beteende fortgå.

“Fattar inte att det är tillåtet att ha vuxenmobbning i Farmen. Men på arbetsplatser m.m är inte tillåtet men på Farmen ser man mellan fingrarna och låter människor må riktigt dåligt. Bara för tittarsiffror och underhållning. Nej lägg ner Farmen i några år och kom tillbaka med nytt koncept och annat tänk”, skriver en person.

“Fattar inte att detta inte avbryts. Det är så jävla dåligt av TV4”, tycker en annan.

“Hur kan TV4 låta detta fortgå, ut med de som håller på med denna mobbing”, kräver en tredje.

“Förfärligt. Ser inte på programmet då jag tycker det är för dåligt. Men så ska vi lära barnen att inte mobbas”, skriver en annan.

Aftonbladet har varit i kontakt med TV4:s pressansvarige som hänvisar till ett uttalande på Facebook för två veckor sedan. Då i samband med att tittarna rasade mot vad de anser är mobbing.

– Att vara med i Farmen är en väldigt speciell situation och många deltagare kan agera och reagera på ett sätt som de förmodligen inte hade gjort i det vanliga livet. Vi förstår om ni uppfattar vissa situationer som både hårda och obehagliga, men vill påminna om att de som gör programmet ute på Farmen alltid finns på plats och finns där för alla deltagare. Inspelningarna stoppades flera gånger under sommaren där man samlade och pratade med deltagarna, både i grupp och enskilt, för att lugna, medla och ge stöd, står det bland annat i uttalandet.

Camilla Henemark

Samir Badran

Sigrid Bergåkra

Yvonne Ryding

Patrik Sjöberg

Klara Svensson

Ola-Conny Wallgren

Felicia Bergström

Glen Hysen

Ben Mitkus

Enligt tidningen ska Farmen-redaktionen se över kommande inspelningar för att undvika att liknande situationer uppstår.

FOTO: TV4, Ibl

FRÅN FÖRSTASIDAN