TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tittarna rasar mot Farmen – efter allvarliga olyckan

27 jan, 2020 
Farmen
En ko har bettet sig aggressivt mot flera deltagare på Farmen och den verkar vantrivas rejält på gården.
Nu reagerar tittarna på programmets hantering av situationen med djuret.
”Hade kunnat slutat i katastrof”, skriver en.
Annons
Efter romansryktet – Farmen-Esmeralda och Peter avslöjar sanningen om relationenBrand logo
Efter romansryktet – Farmen-Esmeralda och Peter avslöjar sanningen om relationen

Årets säsong av TV4-programmet Farmen är i full gång. Programmet präglas i vanlig ordning av en hel del dramatik – under denna säsong har en kossa varit orsaken flera gånger. I gårdagens avsnitt Farmen ska Jens Rönnqvist, 31, och Jean-Luc Martin, 48, försöka mjölka den ko som har betett sig aggressivt. Till en början går det bra för dem – men när Jens fastnar med handen i kättingen och kon drar iväg är olyckan inte långt borta.

– Jag känner hur hon drar hela tiden och vill därifrån. Så det blir full rodeo och jag har inte möjlighet att släppa för jag hade hela handen innanför kättingen, säger Jens i programmet.

När Jens går ut från hagen känner han inte av smärtan i handen till en början, men efter att ha vilat ett tag bestämmer han sig ändå för att uppsöka läkarvård.

Samma ko sparkade även Johan Skattberg, 28, i ansiktet i ett tidigare avsnitt.

– Det gick bra. Jag fick den rätt i…. över näsan, säger han i programmet direkt när det händer.

Annons

De andra deltagarna som är på plats tar honom då åt sidan. Det blöder i och ur Johans näsa och han kan knappt hålla ögonen öppna efter sparken.

– Den tog där den skulle. Jag ser typ bara stjärnor, säger han efter att chocken lagt sig i programmet.

Tittarnas kritik

Nu reagerar flera tittare på att kossan fortfarande är kvar på gården, trots att den ser ut att må dåligt. Det är på Farmens Facebook-sida som flera uttrycker sitt missnöje över hur programmet hanterar situationen.

”Men hur hamnade denna stressade kossa på farmen, mycket olyckligt.”, skriver en.

”Fattar inte hur de kunde släpa dit den där kon som dessa amatörer skulle mjölka? Och så skryter Farmen över att de har en duktig veterinär som övervakar djuren. Ser hon inte hur kon mår och är?? Folket skiter jag i men kon ska inte behöva uppleva stressen och klantarna! Typiskt Farmens behandling av djuren.”, skriver en annan.

”Hur kan ni skicka dit en ko som inte är lugn, det hade kunnat slutat i katastrof. Ni borde lära alla att backa undan om dom inte kan klara av situationer med djuren”, skriver en tredje.

FOTO: TV4

Annons