Artikeln innehåller reklamlänkar

Tittarnas ilska mot TV3 efter Anna Anka och Elena Belles bråk

Anna Ankas storbråk med Elena Belle i Svenska Hollywoodfruar

Tittarna rasar mot TV3 efter Anna Ankas verbala attack mot Elena Belle i Svenska Hollywoodfruar. "Hur kan ni rättfärdiga att ens visa detta?!", frågar sig tittarna. Nu bemöter TV3 kritiken och förklarar varför bråket visades.

Tisdagens avsnitt av Svenska Hollywoodfruar avslutades med ett storbråk mellan Anna Anka, 47, och Elena Belle, 32. TV3-fruarna hade samlats för att genomföra en pressfotografering inför premiären, men istället fick tittarna se hur Anna Anka omedelbart vid sin ankomst attackerade Elena Belle verbalt.

Dels genom att anklaga henne för att vara en dålig mamma – men Anna Anka kallade henne även för “hora”. Utöver det sa Anna Anka “håll käften” ett flertal gånger till Sofie Prydz, 36, som satt bredvid och krävde att Elena Belle skulle lämna fotograferingen.

Maria Montazami, 52, som även hon var på plats, fick till slut nog och lämnade gruppen.

Efter att avsnittet under tisdagskvällen visades på TV3 har tittarna reagerat starkt mot scenerna. På sociala medier riktar de nu skarp kritik och frågar sig varför bråket ens visades på tv.

Annons: Köp utvalda rosa favoriter i vår shop – stöd Bröstcancerförbundet! (länk till Aller media shop)

“Fy fan!!! Hur kan ni tillåta mobbning??? Anna Anka bör stängas av, det där var så vidrigt gjort. Jag hoppas svar från er!!!”, skriver en person.

”Jag får ont i hjärtat av all ondska som kommer ut ur Anna Anka. Vad är det som gör att det är okej att sitta och trycka ner en annan människa så som Anna Anka gjorde mot Elena i dag? Vad är det som gör att det ens är okej att sända detta hemska på tv?”, skriver en annan tittare.

Flera ifrågasätter dessutom varför bråket ens visades i programmet.

 ”Mår illa av kvällens avsnitt, tycker det är riktigt dåligt att tillåta och filma sånt beteende”, skriver en person.

”Såg kvällens avsnitt och jag kan inte förstå hur TV3 kan tillåta mobbning. Hur kunde detta tillåtas? Att ingen i redaktionen stoppade detta när det filmades. Och vem godkände denna scen när programmet klipptes? Fy!”, skriver en tittare.

LÄS OCKSÅ: TV3 tvingades avbryta bråket mellan Anna Anka och Elena Belle

“Senaste avsnittet av Hollywoodfruar passerar alla lägstanivåer, både pinsamt och fruktansvärt obehagligt”, skriver en person.

“Alltså wow, TV3 shame on you!! Såg precis senaste avsnittet av svenska Hollywoodfruar, Hur kan ni rättfärdiga att ens visa detta?!??”, skriver en annan.

TV3 Sverige har via sin Facebook-sida svarat på flera av kommentarerna som undrar varför de sänder bråket överhuvudtaget.

“Vi å det starkaste tar till oss av kritiken och kommer ta med oss detta i utvärderingen inför framtiden. I detta fall var det Anna Ankas och Elena Belles yttersta önskan att programmet skulle sändas och bråket visas. Båda sidor ville detta och vi har lyssnat på detta. Men samtidigt lyssnar vi självklart på tittarnas åsikter och tar till oss av reaktionerna”, skriver de.

Susanne Nylén, presschef för Nordic entertainment group där TV3 ingår, bekräftade för Hänt före avsnittet visades att inspelningsteamet till slut hade tvingats avbryta bråket.

– De är vuxna kvinnor och hanterade situationen där alla gick i försvarsställning. Men absolut det blev väldigt grova ord som vi i vissa fall fått censurera inför sändning och vi gick till slut in och avbröt diskussionen för att påbörja fotograferingen. Den fortsättningen visas i nästa veckas avsnitt av Svenska Hollywoodfruar.

Susanne Nylén säger efter programmet att de haft flera samtal efter händelsen och att de noggrant övervägt beslutet att sända det i programmet.

– Vi hade en dialog med samtliga fruar under och efter inspelningen, och ändå fram till sändningen. Det har varit båda Anna Anka och Elena Belles önskan att det skulle sändas och att tittarna skulle få se båda sidorna, säger hon till Hänt.

Produktionen har tagit del av tittarnas kritik och kommer nu att gå igenom den inför framtiden.

– Vi tar självklart tittarnas reaktioner på största allvar. Vi tar med oss den kritiken i den framtida utvärderingen, säger Susanne Nylén.

Anna Anka har efter programmet hävdat att TV3 klippt bort de elakaste sakerna som Elena Belle ska ha sagt till henne under bråket, det är något som Susanne Nylén dementerar.

– Vi har inte klippt bort något väsentligt innehåll. Det var en hätsk situation där de sa mycket i stundens hetta och allt är inte med. Men det som klippts bort är upprepningar som de sagt, säger hon till Hänt.

Elena Belle har efter att avsnittet visats uttalat sig via sin Instagram om händelsen:

– Jag tycker bara synd om Anna Anka som måste vara så arg hela tiden. Hon säger emot sig själv i princip hela tiden och man ser i programmet hur hon gör så osmarta självmål. Tycker att hon framstår som desperat och väldigt väldigt pinsam med bråket i senaste avsnitt. Vissa människor måste man bara förstå mår väldigt dåligt. Men Im all about love so no hard feelings, skriver hon.

LÄS OCKSÅ: Anna Ankas om sonen: ”Har inte pratat med Ethan på tre år”

LÄS OCKSÅ: Anna Anka rasar mot Elena Belle efter händelsen: ”Chockad”

FOTO: TV3

FRÅN FÖRSTASIDAN