LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tittarna rasar efter missen under pristävlingen i Robinson

27 apr, 2020 
Clara Henry
Klippningsarbetet av pristävlingen i kvällens avsnitt av Robinson visar sig inte ha gått helt rätt till.
På bilderna som visas i programmet framställs nämligen en tävlande ha gjort bättre ifrån sig än vad hen egentligen hade gjort.
Se tabben här!
Annons
Helikopterdramat i Robinson – som tittarna inte fick seBrand logo
Helikopterdramat i Robinson – som tittarna inte fick se

Robinson 2020 är i full gång och deltagarna har nu tagit sig ända till sammanslagningen, vilket betyder att de tidigare lagen syd och nord nu har slagits ihop. I samband med det nya lägret som innefattar de båda grupperna har även ett nytt moment dykt upp. I maktens boning finns det både ris, kryddor och en säng. Här lever deltagaren Kristove Rueda, 46, just nu gott tills det att någon annan deltagare vinner över honom i en utmaning.

Gårdagens pristävling

Förutom att utmana Kristove för att få äran att bo i maktens boning tävlar deltagarna även i både Robinson-tävlingar och pristävlingar. För att få en chans att utmana Kristove gäller det just att vinna en Robinson-tävling. Medan pristävlingarna innebär att den deltagare som vunnit belönas med ett härligt pris. I tidigare fall har deltagarna fått exempelvis nya redskap till lägret eller någon slags mat.

Under kvällens avsnitt var det dags för ännu en pristävling, denna gick ut på att deltagarna skulle stå på tå i en träställning och samtidigt balansera en kloss på huvudet. När deltagarna tappade klossen var de utslagna. Priset som utlovades var en upplevelse, vilket lockade dem alla att göra sitt yttersta.

Annons

TV4:s stora miss i klipparbetet

En efter en tappade deltagarna balansen eller föll ihop. Plötsligen syntes Kristove förlora sin chans att kamma hem priset och klev då av sin träställning någon gång i mitten av de elva tävlande . Sedan skedde plötsligt den stora dundertabben som har fått tittarna att förstå att något inte gått helt rätt till i klippningen av programmet.

Efter att Kristove synts förlora, förlorar även Clara Henry, men på bilderna som spelas upp när Clara kliver ner från träställningen syns fortfarande Kristove stå kvar i tävlingen. Detta innebär alltså att Kristove egentligen klarade sig länge än vad Clara gjorde men att TV4:s redigering av detta får det att se omvänt ut.

Tittarnas starka kritik efter bilderna

Tittarna som hade ögonen med sig har nu reagerat starkt på TV4:s stora miss i Robinson.

Asså fan va uselt klippt ni ville ha med er lilla favorit Clara före Kristove iallafall va? Först va det ”ledsen Kristove” sen när Clara ramlar av så är Kristove kvar. Ni gör jätte många sånna tabbar”, skriver en följare på programmets Instagram-inlägg.

Vilken tabbe Robinson!! I tävlingen sig det ut som Kristove åker ut före Klara,men sen när Klara åker ut så står ju Kristove där bredvid med klossen över huvudet ??”, skriver en annan.

TV4:s svar efter kritiken

När Hänt når Ina Kokalari, pressansvarig för Robinson, berättar hon att det helt enkelt blivit en miss i klippningen.

Det är en olycklig miss i klippningen, där rätt ordning är att Clara åker ut före Kristove”, skriver Ina i ett sms till Hänt.

Se händelseförloppet här:

Robinson 2020
Här syns Kristove (till höger på bilden) tappa sin kloss…. Foto: TV4
Robinson 2020
Efter att ha tappat klossen kliver Kristove ner från träställningen. Foto: TV4
Robinson 2020
Några sekunder senare syns Clara åka ut från tävlingen och då står plötsligen Kristove kvar med klossen på huvudet. Foto: TV4

FOTO: TV4

Annons