Tittarna rasar – efter Lagaylia Frazers ord i Talang

Talang 2020: Tittarna rasar efter LaGaylia Frazers ord

Det var med glitter och glamour som finalen av TV4-programmet Talang direktsändes under fredagen.
Men trots jurymedlemmarnas jubel riktas nu stark kritik mot programmet.
Slå på ljud

Under fredagen gick finalen av TV4:s program Talang av stapeln med pompa och ståt. Men allt var inte som det brukar vara när direktsändningen drog igång. Förutom att publiken saknades var även Samir Badran, 29, ersatt med tv- och radio-profilen Malin Stenbäck. Anledningen var att Samir under veckan har känt sig sjuk och febrig. Därför har produktionen tillsammans med programledaren bestämt sig för att ta det säkra före det osäkra.

“Han mår mycket bättre men efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att stanna hemma om man känner sig sjuk, har vi i samråd med Samir bestämt att han inte är med under kvällens sändning.”, skrev TV4 på Talangs Instagram bara några timmar innan finalen.

“Visste inte ens vad pi var”

Men finalisterna verkade inte blivit påverkade av produktionens akuta åtgärder inför deras stora framträdande. Med bravur intog de nio finalisterna scenen. Först ut var 6-årige Alexander Lind som tog juryn med storm då han tidigare under säsongen knappade in 200 decimaler i talet pi.

– Jag visste inte ens vad pi var innan det här, har jurymedlemmen Bianca Ingrosso häpet sagt.

Alexander är den yngsta deltagaren i Talangs historia och började redan som 2-åring att memorera bokstäver, siffror och bilars registreringsnummer. I programmet har hans mamma tidigare berättat att det alltid är Alexander som öppnar dörren och larmar av hemma.

Möts av massiv kritik

Med den otroliga kunskap som finns i 6-åringens lilla kropp kan det vara lätt att glömma bort att han inte är äldre än vad han är. Något som även jurymedlemmarna kan ha gjort.

Under fredagens final briljerar Alexander åter en gång med att rabbla 300 decimaler i talet pi. Det är en chockad jury som efter uppträdandet sitter förstummade över prestationen. Till slut släpper dock tunghäftan och LaGaylia Frazier bryter ut i ett:

– What the fuck?!

Reaktioner har dock mötts av massiv kritik på TV4:s Instagram då tittarna anser att jurymedlemmarna i familjeprogrammet Talang borde begränsa svårdomarna.

“Lite opassande med sådana grova svordomar till en 5-åring”, skriver en under en bild på Alexander medan en annan skriver:

“Vissa glömmer visst att vårda sitt språk. Det är inte Hollywood, LaGaylia Frazier borde inte sitta där”.

 

SENASTE NYTT!