LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Tittarna rasar efter händelsen i Nyhetsmorgon: ”Så ledsamt”

09 sep, 2023 
Jonna Lawaetz
Maria Forsblom, Anders Pihlblad
I Nyhetsmorgon tar programledarna ofta upp ämnen och debatter som berör.
Nyligen gästades Maria Forsblom och Anders Pihlblad av vett- och etikettexperter för att prata om hur man beter sig på jobbet – något som skapade starka reaktioner hos tittarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mark Levengood om Jenny Strömstedts miss i NyhetsmorgonBrand logo
Mark Levengood om Jenny Strömstedts miss i Nyhetsmorgon

Hela Sveriges favoritmorgonprogram, Nyhetsmorgon, firar snart 31 år i tv-rutan.

Det var nämligen den 14 september 1992 som det allra första avsnittet sändes, men hette vid tiden Gomorron. Det var inte förrän två år senare som programmet ändrade namn till Nyhetsmorgon.

Genom åren har tittarna fått ta del av en hel del minnesvärda ögonblick från programmet som varvas med nyheter, diskussioner, trendspaningar och intervjuer. Och ibland går det riktigt hett till i studion – något som ofta brukar skapa efterföljande reaktioner hos tittarna.

Gästens känga till Maria Forsblom och Anders Pihlblad

Det var under torsdagens som programledarduon Maria Forsblom och Anders Pihlblad välkomnade vett- och etikettexperterna Ebba von Mecklenburg och Hugo Rehnberg som var på plats för att prata om hur man ska bete sig på jobbet och hur man ska hälsa på sina kollegor.

Annons

Maria och Anders berättar att de brukar kramas när de ses på jobbet. Något som Ebba och Hugo anser inte är okej i en professionell miljö.

– Det tycker inte jag man ska göra på jobbet, säger Ebba och fortsätter:

– Om du gör det ständigt och jämt, tycker jag det verkar lite konstigt. Man ska hålla lite avstånd. Det är ett arbete, du har en officiell roll där du ska vara ett proffs, säger hon i Nyhetsmorgon.

– Men om man har glädjen att dela arbetet med sina vänner?, frågar Maria.

– Trots det. Jag tycker faktiskt man ska hålla lite avstånd. Du umgås ju med dem privat. Då kan du göra det, svarar Ebba och Hugo håller med.

Följarnas reaktioner efter inslaget i Nyhetsmorgon

På Nyhetsmorgons Instagramkonto rasslade kommentarerna om inslaget in och trots att det var några följare som höll med experterna om att kramar inte hör hemma på en arbetsplats – så var det allt fler som tyckte det motsatta.

Annons

”Herregud, det var det dummaste jag hört. Så man får inte visa känslor på jobbet? Nä, i den miljön skulle jag inte vilja jobba”, skriver en följare.

”Mycket konstigt! Vi behöver kramas. Sen är det inte alla som vill det är en annan sak”, skriver en annan.

Klart vi kramas på jobbet när känslan infinner sig”, kommenterar en tredje.

”Jisses, det är kramarna som gör hela skillnaden. Att börja dagen med kärlek är väl det vackraste och bästa som man kan erbjuda både sig själv och sina kollegor. KRAMAS!”, hälsar en fjärde.

”Så dåliga råd! Så ledsamt att ha kollegor som dessa rådgivare”, skriver en femte.

FOTO: TV4

Annons