LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tittarkritik mot TV4 efter resultatkaoset i Let's dance

25 apr, 2020 
Let's dance på TV4
Resultatshowen i fredagens Let's dance fick sig ett rörigt avslut då David Hellenius gav ut ett felaktigt resultat.
Trots Tilde de Paulas snabba räddning riktar nu tittarna skarp kritik mot hur kanalen hanterade situationen.
Hänt har varit i kontakt med TV4 som bemöter kritiken med sitt synsätt på händelsen.
Annons
Intervju med Let's dance-aktuella Alice StenlöfBrand logo
Intervju med Let's dance-aktuella Alice Stenlöf

Det blev en turbulent resultatshow i gårdagens Let’s dance. När de första fem paren hade gått vidare stod det till slut mellan Andreas Lundstedt och Alice Stenlöf. För någon av dem skulle resan i danstävlingen ta slut och spänningen var olidlig. När programledare David Hellenius skulle läsa upp vilket som blev det sista paret att stanna uppstod snabbt förvirring.

– Det sista paret som dansar vidare till nästa vecka är …, sa David i programmet innan han fortsatte:

– Paret som lämnar ikväll är Alice och Hugo.

En besviken Alice syntes snabbt få en stor kram av Andreas innan Davids programledarkollega Tilde de Paula tillade några ord som ändrade om hela situationen.

– Det betyder alltså att det är Andreas och Tobias som lämnar i kväll, sa hon.

Tittarnas skarpa kritik

Det visade sig till sist vara som Tilde sagt att Andreas Lundstedt och hans danspartner Tobias Bader var de som tvingades lämna tävlingen. Davids miss har nu väckt stor uppmärksamhet på sociala medier där många anser att det var otydligt.

Annons

Vissa menar att både Andreas och Alice förtjänade att stanna kvar efter programledarens miss och andra tittare riktar främst kritik mot att de inte fick någon tydlig förklaring eller ursäkt gällande röstningskaoset.

”Först säger David att paret som dansar vidare är….. sen ändrar han sig o säger att paret som får lämna är Alice???? Vad är rätt o vad är fel? Ingen ursäkt i tv att det blev fel???”, skriver en tittare.

”Felsägning deluxe av David! Varför bad han inte om ursäkt och rättade sig? Det där blev ju bara förvirrat och jävligt pinsamt”, skriver en annan.

Det enda rätta borde vara att ta tillbaka paret”, skriver en tredje.

TV4:s svar efter missen

Om det bara var en felsägning, fel info i öronsnäckan eller vad som egentligen orsakades röstningskaoset är oklart men när Hänt når Lina Berggren, pressansvarig för TV4 menar hon att det är sånt som kan hända.

Det kunde uppfattas lite rörigt när resultatet levererades men blev rätt till slut. Det är sånt som kan hända i en direktsändning”, skriver Lina Berggren, pressansvarig för TV4 till Hänt i ett sms.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons