Tittarkritik efter upptäckten i bilden på TV4-profilerna

Martin och Maria i Nyhetsmorgon

Inför tisdagens avsnitt av Nyhetsmorgon la TV4 upp en bild på programledarna som har väckt starka reaktioner hos tittarna.
Nu besvarar kanalen kritiken mot upptäckten i bilden på Maria Forsblom och Martin Järborg.

Det har hänt en hel del ändringar i Nyhetsmorgon de senaste månaderna. På grund av coronautbrottet är många gäster med via länk och Triss-skrapet syns inte lika ofta i rutan då Folkhälsomyndigheten avråder svenska folket från att resa runt i landet.

I ett mejl till Hänt har TV4 tidigare berättat hur de förhåller sig till situationen som råder.

”Vi avråder i nuläget gäster, experter och programledare som tillhör riskgrupperna att medverka i våra sändningar, i enlighet med myndigheternas rekommendationerna”, skrev Liv Sander, pressansvarig TV4:s nyhets- och aktualitetsprogram, i ett mejl till Hänt häromveckan.

Kritik efter händelsen i Nyhetsmorgon

I april gästades Nyhetsmorgon av Hela kändis-Sverige bakar-aktuella Tess Merkel Solomons, 50, och Kenny Solomons, 33. Gästerna möttes av hård kritik efter sin medverkan i programmet då Tess vid ett tillfälle blåste på den kaka som de bakade i Nyhetsmorgon.

”Bedrövligt, så ohygieniskt och tanklöst”, skrev en person i en kommentar på Nyhetsmorgons Instagram-konto och fick snabbt medhåll:

”Usch, Tess blåser på hela kakan i dessa coronatider”.

Upptäckten i bilden på TV4-profilerna

I onsdags var det dags för programledarna Maria Forsblom, 33, och Martin Järborg, 41, att styra skutan i Nyhetsmorgon. Inför direktsändningen la TV4 upp en bild på duon på Facebook och i kommentarsfältet väljer flera TV4-tittare att återigen rikta kritik mot programmet.

Den här gången handlar det om hur Maria och Martin poserar på en bild – nämligen med skorna på bordet. Det är med anledning av ett sneakers-test som TV4-profilerna står som de gör på bilden.

”Sen när ska man ha fötterna på bordet? Dåligt uppförande”, skriver en person i en kommentar.

”Skor på bordet inte så lämpligt. Hur tänkte ni där?”, hälsar en annan.

Nu har TV4 gett sig in i kommentarsfältet och besvarat de kritiska Nyhetsmorgon-tittarna.

”Att ha fötterna på bordet kanske inte är så bra om du sitter på en middag, men just på bilden är det för att demonstrera de vita sneakers som tas upp i programmet idag”, skriver kanalen.

FOTO: TV4