Artikeln innehåller reklamlänkar

Titiyo om fördomarna att bli mamma vid 50: "Tacksam jag ser yngre ut"

Tityo, sambon Viktor Flumé och döttrarna Femi och Bibi.

Titiyo fick nyligen barn för andra gången vid 50 års ålder. Hon är tacksam att det funkade, men berättar om fördomarna som finns mot äldre mammor.

Titiyo Jah, 51, träffade sin sambo Viktor Flumé, 36, för fyra år sedan då han tog omslagsbilderna till hennes förra album 13 gården. Det klickade direkt, de blev ett par och förra året blev sångerskan vid 50 års ålder gravid. I början av november avslöjade hon för Hänt:

– Vi vet vad det blir. Det blir en flicka.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

I vintras fick paret den efterlängtade dottern Bibi, som idag har hunnit bli åtta månader. För Titiyo var det andra gången hon blev mamma. Första dottern Femi, 26, kom redan 1992.

Hon berättar i Aftonbladet att det inte var någon självklarhet för henne att hon skulle kunna bli mamma så sent i livet:

– Jag är ju oerhört tacksam för att det över huvud taget funkade. Och hon (Bibi, reds anm) är så frisk och fin. Stark på nåt sätt, ett jävla krutpaket. Vilket också innebär att jag är helt slut! Så jag sitter här och är förkyld och har nåt slags mjölkstockning och en glasbit i foten och bara längtar efter att få sova en hel natt.

Hon berättar att Bibi är en helt annan sorts person än vad hennes 25 år äldre storasyster var som bebis:

– Det är ju två olika personer man har att göra med. Femi, min första dotter, sa knappt ett knäpp. Till skillnad från den här, hon är jävligt charmig men också… man hör henne, liksom.

Sångerskan förklarar att det finns så mycket fördomar mot äldre mammor:

– Jag är tacksam för att jag kanske ser lite yngre ut än jag egentligen är. Det hade varit jobbigt att gå omkring med henne och få höra ”ja, men vad roligt med barnbarn!”

Titiyo var en av Sveriges största artister på 90-talet. Hon slog igenom stort med låten Man In The Moon 1989, och hade även en internationell jättehit med låten Come Along 2001 och har totalt vunnit hela fyra grammisar och två Rockbjörnar.

Om två veckor släpper Titiyo nya singeln Som ingenting, en låt som handlar om den nye mannen i hennes liv, Viktor Flumé, och om hur det är att träffa någon som man tycker att allt känns så rätt med.

LÄS OCKSÅ: Titiyo, 51, bryter tystnaden i TV4 – berättar om fem månader gamla dottern Bibi

LÄS OCKSÅ: Titiyo, 50, berättar för första gången om graviditeten: ”Det blir en…”

FOTO: Stella, Instagram

SENASTE NYTT!