LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Timbuktus panikändring efter missen i Så mycket bättre

26 okt, 2019 
Bara några timmar innan Jason ”Timbuktu” Diakité ska gå på scenen i Så mycket bättre inser han att han har tagit fel på låt.
Plötsligt måste han börja öva på ett helt annat framträdande.
– Det känns så typiskt att jag tagit fel när jag ska göra min första tolkning, säger Timbuktu i programmet.
Annons
Tittarilska efter TV4:s besked om Så mycket bättre: ”Tråkigt”Brand logo
Tittarilska efter TV4:s besked om Så mycket bättre: ”Tråkigt”

TV4:s succéprogram Så mycket bättre är tillbaka och denna gång med en jubileumssäsong. Programmet fyller tio år och kanalen har därför valt att slå på lite extra. Formatet har gjorts om och i den nya säsongen gästas en stående trio – Magnus UgglaMiss Li och Petter – av ett gäng artister som kommer och går under säsongens gång. Det alla har gemensamt är att de medverkat i programmet i tidigare säsonger.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Det är totalt 13 artister som kommer att medverka i säsongen, samt en del hemliga gäster och överraskningar. Alla återvänder de till Gotland för att samlas och tolka varandras låtar – men vem som ska tolka vems låtar håller de hemligt till sista stund.

I det andra avsnittet av programmet är det Thomas ”Orup” Eriksson, Jill Johnsson, Petra Marklund och Jason ”Timbuktu” Diakité som kommer till Grå Gåsen på Gotland för att tolka varandra låtar och umgås. I avsnittet ska Timbuktu tolka en låt – men han har tagit fel på vilken. Det är när han går ut på en balkong som han hör att bandet repar på en helt annan låt än vad han tänkt sig.

Annons

– Jag hör att de repar på något. Har jag missuppfattat vad för låt jag ska köra ikväll. Ojdå, säger han förvånat.

Fick snabbt lära sig den andra låten

När Timbuktu anar att han repat in fel låt inför kvällen ringer han produktionen för att se vad det är för låt han egentligen ska tolka.

– Jag hängde lite på balkongen innan och då hörde jag att bandet repade på en låt. Kan inte du berätta vilken låt det är jag ska spela ikväll, säger han i samtalet och får svaret om att det är en annan låt än vad han trott.

– Oj! Jag trodde att det var en annan. Men okej, då har jag lite jobb att göra, svarar han då.

Timbuktu förklarar i programmet att han kände sig säker på den låt som han övat på inför kvällens framträdande, så att helt plötsligt byta gör honom en aning nervös.

– Jag känner mig väldigt trygg i den låten jag trodde jag skulle tolka. Men nu visar det sig att det är en annan låt. Jag känner mig inte alls lika trygg i den. Jag tänkte för någon dag sen att jag repar på den jag ska göra först, sedan kan jag liksom glömma bort den lite för att sedan repa på den nya. Så att jag inte repar på två samtidigt och blandar ihop dem, så det är därför jag har lagt denna lite åt sidan.

När han får frågan i programmet vad som hade hänt om han inte hade gått ut på balkongen och hört vilken låt bandet repar på skrattar artisten till.

– Då hade jag klingat i glaset och sagt fel låt, säger han.

Den låt som Timbuktu till sist tolkade i programmet var Miss Lis Bourgeois ShangriLa. 

– Det känns så typiskt att jag tagit fel när jag ska göra min första tolkning. Men nu kör vi bara, säger artisten i programmet.

FOTO: TV4, TT/Olle Sporrong

Annons