LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tilde de Paula Ebys tårar efter händelsen med maken Thomas

02 sep, 2020 
Tilde de Paula Eby och maken Thomas
Tilde de Paula Eby syns nästan alltid med ett leende på läpparna i tv-rutan.
Men vad sker egentligen bakom kulisserna? Nu öppnar programledaren upp om tårarna hon nyligen föll innan en sändning på kanalen.
– Känslan var så stark, säger Tilde till Expressen.
Annons
Allt om Tilde De PaulaBrand logo
Allt om Tilde De Paula

Tilde de Paula Eby, 47, har efter sina många år på TV4 blivit ett välkänt ansikte för det svenska folket. Sedan hon lämnade Nyhetsmorgon bakom sig har tittarna kunnat se henne i Efter fem som hon medverkar i flera dagar i veckan.

Inte nog med detta har hon även programlett det populära underhållningsprogrammet Let’s dance tillsammans med parhästen David Hellenius, 46. Men under den senaste säsongens sista avsnitt avslöjade duon plötsligt att de valt att hoppa av från tv-uppdraget. Tilde och David hade då tagit beslutet gemensamt och kände att det var dags att ge någon annan chansen att ta över.

– Vi kände att nu har vi gett det här programmet all kärlek vi bara kan och är det inte kanske göttigt om någon annan också får njuta av att vara en del av hela Let’s dance-bubblan? Jo, sa vi, och så lämnar vi det med varm hand över till nästa programledare, har Tilde tidigare sagt i en intervju med Expressen.

Annons

Stora familjelyckan med Thomas

När Tilde inte syns i tv-rutan tillbringar hon gärna tiden med sin familj. Det var år 2012 som Tilde och maken Thomas de Paula Eby, 39, gifte sig. Trots att flera år har gått sedan dess är kärleken fortsatt stark idag. Programledaren har flertal gånger uttalat sig om vad maken betyder för henne. Tillsammans har de sonen Ilyah och Tilde har även barnen ElianZion och Naemi från tidigare relationer.

När Tilde efter 17 år slutade jobbet som programledare för Nyhetsmorgon för att leda Efter fem fick hon och familjen mer tid med med varandra – något som hon var väldigt glad över.

På Tildes sociala medier delar hon flitigt med sig av bilder på familjemedlemmarna. I samband med parets senaste bröllopsdag skrev Tilde några ord om sin stora kärlek i ett inlägg på Instagram.

”Du valde mig. Min stora lycka. Jag valde dig. Det smartaste, klokaste, bästa, modigaste och självklaraste jag gjort”.

Annons

Tårarna efter händelsen med maken

I en ny intervju med Expressen får Tilde de Paula Eby frågan om när hon senast grät, något som leder till att hon öppnar upp om känslokampen bakom kulisserna på TV4. Det visar sig nämligen att Tilde plötsligt föll i tårar strax innan en sändning.

– Det här är en skitlöjlig grej, men nyligen fick jag ett sådant sjukt längt efter min man. Jag satt i sminket på TV4 och längtade så mycket att jag fick tårar i ögonen. Känslan var så stark att jag Facetajmade honom. Men det var inga ledsna tårar. Vi hänger alltid så mycket vi kan, säger Tilde till tidningen.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/TT/Karin Törnblom/TT

Annons