Tilde de Paula Ebys ord om Jesper Börjessons beslut

Tilde de Paula Eby och Jesper Börjesson

I veckan gästade Jesper Börjesson Efter fem för att berätta om beslutet att sluta sitt jobb på Nyhetsmorgon.
Programledaren Tilde de Paula Eby passade då på att säga vad hon tycker om kollegans beslut.
– Det känns ju oerhört märkligt.

Det var i onsdags som Jesper Börjesson, 49, meddelande att han lämnar sitt jobb som programledare för Nyhetsmorgon efter hela 25 år på TV4. I ett inlägg på Instagram berättade den folkkäre tv-profilen om beslutet samt avslöjade vad han ska göra härnäst.

På darriga ben lämnar jag snart TV4 och Nyhetsmorgon för att börja på teknikkonsultföretaget Rejlers. Där ska jag jag vara med och leda en helt ny och väldigt spännande utbildningssatsning”, skrev han.

Kollegorna på Nyhetsmorgon fick vetskap om detta endast timmar innan nyheten kom ut till TV4-tittarna. Jenny Alversjö, 45, som har varit sjukskriven från sitt jobb på morgonshowen sedan hon drabbades av en stroke i höstas, blev rörd till tårar under en hälsning till Jesper.

– Jag kommer att sakna dig, sa en tårögd Jenny i Nyhetsmorgon.

Tårarna efter orden i Efter fem

Under onsdagseftermiddagen gästade Jesper Börjesson Efter fem, som leds av Tilde de Paula Eby, 47. Han berättade då mer om sina känslor inför att lämna TV4.

– Jag känner att jag har gjort helt rätt men samtidigt är det också otroligt läskigt. Jag har ett stort behov av trygghet så det här är ett av de största besluten jag har tagit men det känns rätt och bra.

Jesper erkände att det han kommer att sakna mest är just kollegorna och den familj han har skapat under sina många år på kanalen. När det blev dags för TV4:s politiska expertkommentator Marcus Oscarsson att ta farväl blev Jesper rörd till tårar.

– Tack snälla Marcus, nu blev jag rörd, sa han efter de fina orden från kollegan.

Tilde de Paula Eby tar farväl

Även Tilde de Paula Eby, som har jobbat med Jesper Börjesson på Nyhetsmorgon i många år, tycker att det känns sorgligt att ta farväl av den folkkäre TV4-profilen.

– Det är så konstigt. Det måste jag säga om man får vara lite intern att det känns ju oerhört märkligt om jag ska vara ärlig, ur ett helt personligt och privat perspektiv.

På Instagram har TV4 lagt upp en kärleksfull bild på när Tilde och Jesper kramas. I bildtexten skriver de:

Inte lätt att släppa taget”, följt av ett rött hjärta.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/EXP/TT, Instagram