Tilde de Paula Ebys ord efter chockbeskedet om Let's dance

Tilde de Paula Ebys första ord om TV4:s chockbesked om Let's dance

Let's dance tar en paus fram till i mitten av april, på grund av sjukdomsfall i produktionen.
Nu berättar programledaren Tilde de Paula Eby sina tankar kring TV4:s beslut.

Tilde de Paula Eby har huserat i tv-rutan för TV4:s räkning i många år. För drygt ett år sedan tog hon sig ann programledarrollen i kanalens nya satsning Efter fem, efter att hon programlett Nyhetsmorgon i många år.

Men Efter fem är inte det enda hon programleder just nu – hon kör även det folkkära programmet Let’s dance tillsammans med David Hellenius varje fredag.

Tilde och David har lett Let’s dance ihop i flera säsonger, men trots att båda minst sagt är bekväma i rollen så har den här säsongen sett annorlunda ut för både tittare, deltagare och programledare.

TV4 ställer in Let’s dance

För att stoppa smittspridningen av coronaviruset har produktionen fått göra en hel del ändringar. Först gick TV4 ut med att det inte kommer att vara någon publik på plats i studion under sändningarna, men efter sjukdomsfall i produktionen var de tvungna att ställa in förra fredagens tävlande, och valde då istället att sända ett special-avsnitt av programmet där bland annat Darin och Charlotte Perrelli fick hoppa in för de ordinarie deltagarna.

I onsdags meddelande TV4 att de skjuter upp tävlingen igen. Under de kommande två fredagarna kommer man istället att visa delar ur jubileumssäsongen från 2015 skriver Expressen.

Tildes ord om beslutet

I ett inlägg på Instagram uttalar sig Tilde de Paula Eby nu om beslutet kring Let’s dance.

Tv-fabriken och nyhetsförmedlingen rullar på på Efter fem – men Let’s dance vilar nu i 2 veckor. Rätt beslut så klart, för allas trygghets skull”, skriver hon.

503 Service Unavailable

Sjukdomsfallen i Let’s dance

Förra veckan berättade bland annat komikern och deltagaren Anders Jansson att uppvisat “coronaliknande symtom” då han insjuknat i feber och hosta. Nu berättar även dansaren Tobias Bader för Hänt att han och danspartnern Andreas Lundstedt legat sjuka under förra veckan.

“Vi låg sjuka under förra veckan så hade de kört då hade vi inte haft en chans. Men nu är jag på benen och vill dansa, nu!”, skriver Tobias Bader i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TT