Tilde de Paula Ebys avslöjande – därför syns hon mindre i TV4

Tilde de Paula Ebys avslöjande – därför syns hon mindre i TV4

Under sändningen av Let's dance-finalen 2020 chockade Tilde de Paula Eby och David Hellenius tittarna när de lämnade beskedet om att de båda hoppar av som programledare.
Både Tilde och David har jobbat i många år på TV4, men Tilde syns nu mindre än förut.

I slutet av maj gick Let’s dance-finalen av stapeln, och den största bomben för kvällen stod inte det vinnande dansparet för, utan programledarna. Under programmet avslöjade programledarduon Tilde de Paula Eby och David Hellenius att de båda hoppar av Let’s dance.

David Hellenius har lett programmet sedan starten, och Tilde de Paula Eby har lett programmet i fyra år.

– Något som också är väldigt speciellt för oss Tilde är att det är sista gången som vi leder det här programmet, sa David Hellenius under sändningen.

Men både Tilde och David kommer att stanna på TV4. Tilde kommer att fortsätta programleda Efter fem, och David kommer att leda det nya programmet The Masked singer, som tidigare funnits i andra länder, men nu för första gången kommer att börja sändas i Sverige.

Avhoppet från Nyhetsmorgon

Tilde de Paula Eby ledde tidigare TV4:s Nyhetsmorgon. Men efter 17 år valde hon att sluta. Efter alla tidiga mornar, i kombination med livet som mamma till fyra barn, började kroppen säga ifrån. För Expressen berättade hon:

– Man får ont i öronen, känslig hörsel, väldiga sömnproblem – man kan inte sova när man är trött och vaknar mitt i natten. Inte så att jag kände att det var någon fara men jag är inte dum i huvudet, jag har gjort Läkarpodden och jobbat med doktor Mikael och pratat hur många gånger som helst i Nyhetsmorgon om utmattning. Man behöver inte vara ett geni för att fatta att ”jag är nog ganska trött”.

Det var dock inte det som fick henne att sluta Nyhetsmorgon.

– Men det var inte därför jag slutade, det som gjorde att jag lämnade Nyhetsmorgon var att jag kände att jag hade gett programmet allt jag har och allt jag kan. Vi hade gjort allt det som jag kämpat för. Då är det dags för någon annan att ta över och utveckla det ännu mer.

Istället hoppade hon över till den nya satsningen Efter fem, som sänds varje vecka under den tidiga vardagskvällen.

FOTO: TT