Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tilde de Paula Ebys ärliga ord om relationen med Peter Jihde

17 jun, 2019 
AvSarah Mansouri
Tilde de Paula Eby berättar om hur förhållandet med ex-kollegan Peter Jihde är idag.
Tilde de Paula Eby och Peter Jihde arbetade tillsammans på TV4:s Nyhetsmorgon i flera år fram till i januari 2018. När Hänt träffar Tilde berättar hon hur de forna kollegornas relation är idag.
Annons
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändringBrand logo
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändring

Sedan i januari i år har en av Sveriges mest folkkära programledare Tilde de Paula Eby, 46, lett TV4:s nya satsning, aktualitetsprogrammet Efter fem.

Men det är knappast det enda jobbet hon har haft under våren.

När Hänt träffar Tilde på pressträffen för Sommar i P1 har hon precis blivit presenterad som en av årets Sommarvärdar. Hon berättar då om sitt hektiska liv.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det har varit jättemycket jobb nu i vår med Efter fem, Let’s dance och Polarpriset och allting och att dra igång en ny produktion är ganska intensivt, säger Tilde de Paula till Hänt.

Innan Tilde de Paula Eby drog igång med det nya projektet på TV4, var hon under 17 år programledare för Nyhetsmorgon på samma kanal.

Det var under hösten 2018 som programledaren gick ut med att hon valt att sluta med morgonprogrammet, vilket var bara några månader innan hennes tidigare kollega Peter Jidhe, 47, valt att lämna både Nyhetsmorgon och TV4. Peter Jihde gick då istället till konkurrenten TV3 för att bland annat leda Diabetesgalan och vara programledare för andra program för kanalen.

Annons

Just nu arbetar tv-profilen med ett nytt dokumentärprojekt vid namn På gränsen med Peter Jihde.

”Sitter ihop för all evighet”

När Peter Jihde slutade på Nyhetsmorgon förra året, sa han i en intervju med Aftonbladet, att det allra svåraste med att byta jobb och lämna TV4 var att skiljas från är kollegan och vännen Tilde de Paula Eby.

– Hon är min bästa tv kompis och jag har ändå jobbat ihop med ganska många. Vi jobbade ihop varje dag, varje vecka, hela året, sade han då.

Att de var så bra kompisar även utanför jobbet tror han är nyckeln till deras framgångar på Nyhetsmorgon.

– Vi har absolut fullt förtroende för varandra. Jag kommer sakna henne, fortsatte han.

Nu har det gått över ett år sedan kollegorna skiljdes åt jobbmässigt, men den starka vänskapen finns fortfarande kvar.

När Hänt pratar med Tilde berättar hon att relationen mellan henne och forna arbetskollegan är jättebra.

– Vi träffas när vi hinner mellan varven och så där. Men vi tog en fika för inte så längesedan. Han var superinvolverad i det här dokumentärprojektet som han har gjort nu för TV3. Nej, men jag känner superstarkt, vi sitter ihop för all evig framtid känns det som, säger Tilde till Hänt.

FOTO: TT

Annons