Tilde Paula Eby om att sluta som programledare – nu berättar hon

Tilde de Paula Eby

Nästa vecka fyller självaste Tilde de Paula Eby 50 år.
I en ny intervju avslöjar hon nu planerna på att sluta som programledare efter att nått sin nya ålder.
– Det är kanske inte det jag ska göra de sista 15 års i yrkeslivet, säger Tilde till Femina.
Tilde de Paula Eby om Axel Pileby som programledare i Efter fem
0:38

Efter reklamen: Tilde de Paula Eby om Axel Pileby som programledare i Efter fem

(0:38)

Slå på ljud

Tilde de Paula Eby, 49, är en av Sveriges allra populäraste programledare. Vi har under årens gång fått se henne i alla möjliga tv-produktioner. Tilde var i 17 års tid en av programledarna i Nyhetsmorgon men härom året slutade hon med uppdraget. Idag arbeta Tilde istället med TV4:s Efter fem och har även flera egna intervjuformat på kanalen.

Så firar Tilde de Paula Eby sin 50-års dag

Tilde leder i år TV4:s valvaka tillsammans med Jenny Strömstedt, 50, men strax efter valet blir det långledigt för programledaren. I samband med att Tilde fyller 50 år tar hon nämligen ut en lång semester för att fira sin födelsedag i en hel månads tid. Men vad känner egentligen Tilde över att bli 50 år gammal? I en intervju med Femina berättar hon om känslorna.


– Det känns fantastiskt – det är ju hälften av 100! Det är många som ha ångest över att bli äldre, men då brukar jag säga att det är bra mycket bättre än alternativet. Jag är tacksam för varje år jag får, det kan man inte ta för givet, säger Tilde.

Då slutar Tilde de Paula Eby som programledare – efter åren på TV4

I samma intervju berättar programledaren om hur hon tror att karriären kommer se ut framför – och avslöjar samtidigt planerna på att sluta som programledare.

– Har jag tur får jag jobba tills jag går i pension, men ska jag vara ärlig är det inte som att jag har de flesta åren framför mig. Jag behöver kanske fundera på hur jag vill göra de här åren. Jag tycker det är jättekul att vara programledare, men det är kanske inte det jag ska göra de sista 15 åren i yrkeslivet, säger Tilde och fortsätter:

– Jag tycker det är viktigt att tänka på återväxten, att vi bygger nya människor som ska fronta i sändningarna. Man är inte odödlig och kan inte göra allt. Jag har varit drivande i det, och varit mentor åt yngre tjejer. Jag tycker det är roligt att hjälpa unga tjejer in i branschen, och lära dem det jag kan. Att ”pass it forward”.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN