Tilde de Paula Eby om barnkampen med maken Thomas

Tilde de paula eby och maken Thomas

Tilde de Paula Eby och maken Thomas har försökt att få ett barn till utan resultat.
Nu berättar programledaren om sin gravidkamp.
– Min kropp kanske bara var klar med den biten, säger hon.

TV4-profilen Tilde de Paula Eby, 47, är en av Sveriges mest omtyckta programledare. I 17 år styrde hon Nyhetsmorgon innan hon gick över till Efter fem på samma kanal förra året. Hon har även synts i Let’s dance, Hela Sverige bakar och flera av kanalens olika galor.

Programledaren är gift med Hoffmaestro-medlemmen Thomas de Paula Eby sedan sju år tillbaka. Paret har sonen Ilyah ihop och Tilde har även barnen ElianZion och Narmi från tidigare relationer. I februari var Tilde de Paula Eby med i ett avsnitt av Renées brygga och då berättade hon för programledaren Renée Nyberg, 52, om vad maken har betytt för henne.

– Jag har verkligen varit otroligt hård mot mig själv hela mitt liv och känt mig otillräcklig och ofullständig. Jag har kämpat jättemycket med det. Men med honom känner jag att jag kan vara mitt allra sämsta jag och ändå räcka till. Så han har gjort mig hel.

”Jag älskar honom så mycket”

I en intervju med Aftonbladet berättar hon nu att paret idag är lika kära som de var när de först träffades.

– Vi är bästa kompisar och jag älskar honom så mycket. Men det har gått så himla snabbt och det känns märkligt att vi har varit ihop i tio år, det är helt obegripligt, säger hon.

Hon berättar att hon till en början var rädd för att gå in i ett nytt förhållande. Hon hade tre barn och för henne var de de allra viktigaste personerna.

– Till en början backade jag. Jag hade ju provat på det här med relationer och var rädd att det inte skulle fungera. Man investerar så mycket när man går in i en relation, säger hon till tidningen.

Tilde de Paula Eby trodde att det skulle vara svårt att få plats med ytterligare en person i sitt liv, men idag är hon glad att maken inte gav upp kärleksjakten efter henne.

Tilde de Paula Eby vill ha fler barn

Den här hösten har paret börjat med en ny grej för att hålla kärleken vid liv.

– Varje kväll när de två yngsta har lagt sig går vi tvärs över gatan till världens bästa ställe och dricker ett halvt glas rött och pratar. Det handlar bara om en halvtimme, men det är guld värt.

Tilde de Paula får frågan om det blir fler barn i framtiden. Hon avslöjar då att de har försökt, men utan resultat.

– Vi hade hoppats på det. Men det blev inte så. Min kropp kanske bara var klar med den biten, vi undersökte det aldrig. Vi försökte och konstaterade att det inte verkade bli någonting. Några vänner sa att jag kanske borde göra IVF. Men nja… det är ingen kris på något sätt. Det hade varit kul och välkommet med ett till barn, men nu blev det inte så. Jag är glad och tacksam över de barn jag har, säger Tilde de Paula Eby.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Anna-Karin Nilsson