Tilde de Paula Eby: "Jag försökte stå emot förälskelsen"

Tilde de Paula Eby blev dyngkär i Thomas men tänkte på att livet fungerade så bra som det var med barn, jobb och vänner.

Tilde de Paula Eby, 43, dyker upp i tv-rutan varje vardag som programledare för TV4: “Nyhetsmorgon“. De matglada känner också igen henne som programledare för “Hela Sverige bakar“. Fyrabarnsmamman har många järn i elden, men hon tar sig alltid tid för kärleken. I en intervju i Aftonbladet berättar hon om relationen till sin make Thomas de Paula Eby, 35.

– När jag är med min man, då kan jag nästan känna mig lite blyg ibland. Jag vill fortfarande göra ett gott intryck, trots att vi varit ihop i sju år, säger hon.

När Tilde och Thomas träffades var tajmingen helt fel. Tilde var nöjd med att vara ensamstående mamma till tre barn och letade inte efter någon ny kärlek.

Tilde de Paula Eby är kär och lycklig.

Ändå kunde hon inte motstå känslorna för Thomas. Det var efter en av Thomas spelningar med bandet “Hoffmeastro” som de började prata.

– Jag blev dyngkär. Och livrädd, så jag gick hem, berättar hon.

Tilde försökte stå emot förälskelsen och tänkte på att livet fungerade så bra som det var, med barn, jobb och vänner.

– Men Thomas var envis. Han visste precis vad han ville ha, och han hade bestämt sig. Jag höll emot ett tag. Sedan insåg jag att jag var helt chanslös.

Thomas och Tilde gick på dejt och sen hände inget mer på ett tag – tills de blev bokade på samma jobb. Både Tilde och Thomas insåg att det var meningen att de skulle vara tillsammans.

– Jag hade aldrig kunnat drömma om att jag skulle träffa en man som jag älskar så djupt, säger hon.

Thomas de Paula Eby och Tilde de Paula Eby är gifta med varandra.

Tilde har fyra barn. Ilyah, 4, tillsammans med Thomas, och Elian, 16, Zion, 15 och Narmi, 11, med två olika män. Att vara en stor familj där de vuxna har tidskrävande jobb är inte alltid så lätt, även om Tilde tycker att de splittrade schemana är en fördel ibland.

– När våra scheman krockar så hjälper vi varandra. Det är aldrig diskussion om att någons jobb är viktigare än den andras eller liknande. Istället försöker vi verkligen hjälpas åt, säger Tilde.

Paret gifte sig för fyra år sedan. Bröllopet var litet, spontant och fullt av kärlek. Och kärleken har inte mattats av – tvärtom.

– Att jag skulle träffa någon som berör mig så djupt är fantastiskt. Det trodde jag aldrig, säger Tilde.

Foto: IBL, Stella

Senaste nytt