LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tilde de Paula visar upp återföreningen med Peter Jihde – stora lyckan

08 sep, 2023 
Jonna Lawaetz
Tilde de Paula Eby
Tilde de Paula Eby och Peter Jidhe var länge ett av TV4:s mest uppskattade programledarduo.
Efter flera år vid varandras sidor i Nyhetsmorgon gick de skilda vägar.
Nu visar Tilde upp återföreningen med Peter.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tilde de Paula Ebys avslöjande om framtiden i Efter femBrand logo
Tilde de Paula Ebys avslöjande om framtiden i Efter fem

Tilde de Paula Eby, 50, är ett välbekant ansikte hemma i tv-sofforna. I över 17 år var vi vana vid att se henne som en av de folkkära programledarna i TV4:s Nyhetsmorgon.

Men Tilde valde att sluta som programledare för Nyhetsmorgon under 2019, istället körde hon igång med ytterligare ett uppskattat program, Efter fem.

Tilde de Paula om relationen till Peter Jihde

Under otaliga morgnar i Nyhetsmorgon syntes Tilde tillsammans med parhästen Peter Jihde och duon var otroligt uppskattad bland tv-tittarna och förgyllde morgonen för miljontals svenskar varje vecka.

Men året innan Tilde valde att lämna programmet tog Peter det stora klivet att lämna Nyhetsmorgon och TV4 för att gå över till grannkanalen TV3.

Annons

Peter har tidigare berättat att avskedet var ett av de svåraste han genomgått och för de som såg sista avsnittet duon ledde tillsammans, kan minnas att det var fyllt med en hel del tårar.

Sedan duon tog farväl i tv-rutan har deras relation dessvärre kommit i kläm. Både Tilde och Peter har fullt upp med sina respektive program och det finns helt enkelt inte tid till att ses på samma sätt som förr.

– Vi träffas när vi hinner mellan varven och så där. Men vi tog en fika för inte så längesedan. Han var superinvolverad i det här dokumentärprojektet som han har gjort nu för TV3, berättade hon då för Hänt och avslutade med:

– Nej, men jag känner superstarkt, vi sitter ihop för all evig framtid känns det som.

Programledarduon återförenad – visar upp lyckan

Men nu har duon äntligen hittat en lucka i sina intensiva scheman och på Instagram visar Tilde upp den stora lyckan att vara återförenad med sin forna kollega.

Annons

”Det blev lunch, samtal, promenad, minnen, planer och en stund i gräset i september-solen med min gamla parhäst och vän Peter Jihde - en bättre torsdag helt enkelt!”, skriver hon.

Och reaktionerna på återföreningen låter sig inte väntas. Kommentarsfältet fylldes snabbt av följarnas hälsningar till vännerna där de passar på att berätta hur mycket de saknar att se duon tillsammans i rutan.

”Bästa duon TV4 har haft”, skriver en.

”Ni är bäst”, hälsar en annan.

Favoriter! Vi väntar på att ni gör något program ihop”, kommenterar en tredje.

”Blir lite rörd nu när jag ser er tillsammans”, hälsar en fjärde.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons