LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Thorsten Flinck och Persbrandt i svartsjukedrama: ”Kysstes med en tjej”

26 jan, 2024 
AvOla Lagerström
Deras första möte är som tagen ur en actionrulle.
Thorsten Flinck, 62, blev beskjuten av självaste Mikael Persbrandt, 60.
– Det var någon slags svartsjuka, avslöjar Thorsten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Thorsten Flincks relation till Annika Jankell och döttrarnaBrand logo
Thorsten Flincks relation till Annika Jankell och döttrarna

Under åren i rampljuset har Thorsten Flinck och Mikael Persbrandt gett upphov till ett stort antal löpsedlar. Grabbarnas öden och äventyr har skildrats på diverse förstasidor som handlat om alltifrån krogbråk och droger till diverse kvinnoaffärer.

Så korsades Thorsten och Mikaels vägar för första gången

I Guldtands podcast avslöjar Thorsten hur det gick till då hans och Persbrandts vägar korsades första gången. Thorsten uppskattar att han var i 35-årsåldern.

– Min dåvarande tjej hade varit ihop med en kille men ville bli ihop med mig. ”Du har ju redan en snubbe”, sa jag. Han körde taxi då. ”Ja, men jag har gjort slut med honom”, sa hon. Så kom hon och sa att hon hade gjort slut med honom, berättar Thorsten för programledaren Alexander ”Guldtand” Sahlin, 36.

Taxichauffören i sammanhanget var ingen mindre än Mikael Persbrandt – som ska ha blivit grön av svartsjuka då flickvännen åkt hem till nämnda Thorsten för att hångla. Vid tiden för händelsen bodde Thorsten i en enrumslägenhet på Kungsholms strand.

Annons

– Jag bodde på en trappa och vi kysste varandra i fönstret. Utanför fanns det några träd, jag vete fan vad det var för slags träd. Där satt han – Micke – uppflugen i ett träd mittemot mitt fönster och sköt med ett luftgevär mot oss när vi stod och kysste varandra, berättar Thorsten som inte blev rädd utan snarare nyfiken på vem killen i trädkronan var.

Thorsten om svartsjukedramat: ”Ljög för mig”

Snart träffades grabbarna på restaurang Wasahof för att prata ut, vilket blev startskottet på en lång och ibland ansträngd vänskap. Kort därefter tog Thorsten in Persbrandt som elev på Teater Plaza.

När Thorsten minns tillbaka på dramat, säger han:

– Det var någon slags svartsjuka. Hon hade ju inte varit ärlig mot honom. Hon hade inte gjort upp med honom. Hon ljög ju för mig med! På fråga om hur Thorstens tillvaro ser ut idag, svarar han:

– Det är ett ganska lugnt liv. I vår ska jag spela in en tv-serie!

FOTO: TT / TV4

Annons