TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Thomas Wassberg gifte sig i smyg – efter 40 år med Ulrike

18 jan, 2018 
AvAgnethe Alm
Thomas Wassberg har gift sig i hemlighet med kärleken Ulrike Weiser.
Skidåkaren och Let's dance-profilen Thomas Wassberg har gift sig i smyg. Nu berättar han sanningen om det hemliga bröllopet.
Annons

I TV4:s Let’s dance visade Thomas Wassberg, 62, prov på att han inte bara kan åka skidor – han kan dansa också. Vecka efter vecka dansade han sig vidare och tog sig ända till semifinal. Men där tog det stopp för skidlegendaren.

Men det är inte bara karriären som varit lyckad för Thomas Wassberg. I snart 50 år har kärleken spirat mellan honom och sambon Ulrike Weiser, 58. Paret träffades i början av 70-talet och sedan dess har de varit oskiljaktiga. Trots att Thomas och Ulrike varit ett par i så många år har de aldrig gift sig. Men för Expressen bekräftar Thomas nu att de tagit steget. I mellandagarna gifte de sig i största hemlighet.

– Det stämmer, Ulrike och jag har gift oss. Men det är ingen stor sak, och det var inte alls någon uppståndelse, säger Thomas Wassberg till Expressen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Thomas Wassberg hävdar att det inte fanns någon speciell anledning till varför de valde att gifta sig, utan berättar för Expressen att det mest handlade om praktiska skäl. Om ”papper och sånt där”.

Annons

– Man vet ju aldrig vad som kan hända i livet.

Tillsammans med sin nyblivna hustru Ulrike har Thomas sonen Björn Weiser, 32. För fem år sedan utökades familjen Wassberg/Weiser än en gång. Då med två ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan, som flyttade in hos Thomas och Ulrike.

– På ett sätt var det som att bli pappa på nytt. Och det var en speciell situation till en början. Vi hade vant oss vid att bo ensamma igen efter att sonen flyttat ut, och jag tyckte att det var lite besvärligt. Men man vänjer sig.

Idag är det bara en av pojkarna som bor kvar hos paret.

Thomas segling över Atlanten

Thomas Wassberg har hunnit med mycket under sina 62 år på jorden. Förutom att han gjort en strålande karriär som längdskidåkare och tagit flera OS-guld, har han även varit med i en rad olika tv-program som Let’s dance och Mästarnas mästare. Just nu befinner han sig på ännu en tv-inspelning. Tillsammmans med sex andra kändisar ska han ge sig ut på en segling i Kanal 5:s nya satsning Över Atlanten. Bland de andra kändisarna finns namn som Viktor Frisk, Agneta Sjödin och Markus Aujalay.

FOTO: IBL/Lotta Fernvall, IBL/Karin Törnblom

Annons