ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Thomas Ravelli har förlorat körkortet efter fortkörning: ”Vad fasen”

13 apr, 2023 
Daniel Sörensen
Thomas Ravelli förlorar körkortet efter fortkörning: ”Vad fasen”
Bronshjälten Thomas Ravellis misstag har stått honom dyrt.
Efter att ha kört 101 km/h på en 70-väg har han nu blivit av med körkortet.
– Klart att det var klumpigt av mig men vad fasen, det är sånt som händer, säger han till Sportbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Thomas Ravelli om sitt nya klädmärkeBrand logo
Thomas Ravelli om sitt nya klädmärke

Den tidigare VM 94-hjälten Thomas Ravelli, 63, är en av de mest hyllade och folkkära idrottare som vi har i det här landet. Efter den aktiva fotbollskarriären, som kröntes med bronsmedaljen i USA, har han gjort sig känd som en underhållande profil i diverse tv-program.

Han har bland annat vunnit Mästarnas mästare 2014 och Superstars 2018.

Han har även arbetat en hel del som föreläsare och konferencier – dessutom har han ett eget klädmärke.

Körde 31 km/h över gränsen

Trots att många ser honom som en gudabenådad målvakt efter sina räddningar under VM 94 är Thomas Ravelli inte mer än en människa. Det blev tydligt när han satte sig i bilen efter att ha varit på en fotbollsskola för barn och ungdomar i Karlstad och var lite väl tung på gasen.

Hemma hos bronshjälten Thomas Ravelli.
Hemma hos bronshjälten Thomas Ravelli.

Det var sent på natten och tomt på vägarna. I höjd med Stallbackabron på E45:an sjönk hastighetsbegränsningen från 100 till 70 – men 63-åringen missade skylten. Han uppmätte 101 km/h på 70-vägen och fick i vintras ett brev från Transsportstyrelsen där det stod att hans körkort var indraget i två månader.

Annons

– De skrev typ: ”Vad har du att säga till ditt försvar?” Då svarade jag att jag har kört 75 000 mil på 30 år och aldrig varit involverad i någon typ av fortkörning, olycka eller annan trafiköverträdelse. Fatta, 75 000 mil på 30 år och noll incidenter. Men det tar de ingen hänsyn till... , säger han till Sportbladet.

Han är tydlig med att poängtera att han aldrig tidigare har förlorat körkortet sedan han lyckades med sin uppkörning 1977. Han har överklagat beslutet och hoppas kunna dra ned tiden till en månad i stället för två. I värsta fall får han tillbaka kortet först 8 maj.

Så här minns de flesta Thomas Ravelli, i den klassiska svenska målvaktströjan.
Så här minns de flesta Thomas Ravelli, i den klassiska svenska målvaktströjan.

– Jag är så beroende av det när jag är ute och föreläser och hjälper till med ungdomsfotbollen. Det är vitalt för mig att ha körkort, säger Ravelli.

Annons

”Kan inte ens lära mig av det här”

Till dess att hans körkort är giltigt igen får han cykla och skjutsas runt av sin fru.

Sportbladet: Man lär sig av sina misstag?

– Nej, nej, nej! Jag kan inte ens lära mig av det här. Det är bara så dumt. Jag såg ju för tusan inte skylten! Klart att det var klumpigt av mig men vad fasen, det är sånt som händer. Jag tror att den som är utan skuld kan kasta första stenen när det gäller fortkörning. Alla har väl haft lite bråttom ibland? Men nu hade jag inte ens bråttom! Jag hade inte ens en tid att passa, så då känns det ju ännu mer konstigt och dumt. Men men, jag får stå mitt kast, säger Thomas Ravelli till tidningen.

FOTO: Pontus Orre/Aftonbladet/TT, Mary Evans Picture/TT, Anders Deros/Aftonbladet/TT

Annons