TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Therése Lindgrens tårar i sommarpratet – orden om det fruktansvärda

02 jul, 2020 
Therése Lindgrens tårar i sommarpratet – orden om det fruktansvärda
Redan från första stund fångar Therése Lindgren lyssnaren med sin gripande historia i Sommar i P1.
Längre in i programmet blir hon så personlig att hon själv britser ut i gråt.
Här är Therése egna ord om den fruktansvärda händelsen.
Annons
Allt om Therese LindgrenBrand logo
Allt om Therese Lindgren

Att vara sommarvärd för Sommar i P1 har varit en dröm länge för Youtubern Therése Lindgren, 33, som är en av årets sommarpratare.

Tidigare har hon berättat för Hänt att hon i sitt program kommer vara väldigt personlig. Och historien som hon delar med sig av är minst sagt stark.

– Jag är glad, men också lite nervös, för mitt sommarprat är väldigt personligt, har Therése Lindgren tidigare avslöjat för Hänt. Hon fortsatte:

– I sommarpratet får man följa med till terapisoffan, möta min psykolog och ta del av min historia. Tillsammans försöker vi både lista ut varför min oro och ångest finns där, jag provar sätt att få bukt med den, och kommer till en hel del insikter under programmets gång.

Therese Lindgrens plötsliga besked till följarna – stoppas efter tuffa sjukdomen: ”Livrädd”
FOTO: Youtube

Therése Lindgrens tårar i sommarpratet

Therése resa är riktigt stark och under en del av berättelsen brister hon ut i tårar.

Annons

Hon börjar med att fråga hur det kommer sig att det är så lätt att älska andra, men inte sig själv.

Hon berättar om en övning hon gjort med sin första psykolog, Lars-Lars. Det var många år sedan nu, men hon minns det som igår.

– Under en terapisession läste han en berättelse om en ung kvinna som vaknat upp natten efter midsommarafton av att hennes vän sedan fem-sex år våldtog henne. Hon skrek och sparkade men han var tre decimeter längre än henne, tyngre och starkare, säger Therése i sitt sommarprat och fortsätter:

– Lars-Lars berättade vidare om hur kvinnan började hata sig själv efter den natten. Han berättade om hennes skam som hindrade henne från att polisanmäla, eller ens berätta för en enda vän eller familjemedlem. Hon intalade sig själv att det var hennes fel, att hon på något sätt förtjänade det.

therese Lindgren utsatt för stalker
FOTO: TT

Gråten i halsen

Therése berättar med gråten i halsen hur kvinnans självkänsla blivit så låg att den omvandlats till självförakt. Och när psykologen undra de vad Therése skulle vilja säga till den unga kvinnan svarar Therése i tårar:

Annons

– Jag ville ta hand om henne, berätta för henne att hon är starkast i världen och att allt kommer bli bra. Berätta för henne att det som hände den natten inte var hennes fel och att jag kommer skydda henne. Hon fortsätter:

– Lar-Lars påminde mig om att historien han precis läste var min. Det var jag som tog mig loss och barfota sprang ur lägenheten den natten.

Therése avslutar med att ställa frågan ännu en gång, hur det kommer sig att det är så lätt att älska andra, men så svårt att älska sig själv.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Henrik Montgomery/TT

Annons