ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Therese Johaugs första ord om förlossningen: ”Kissade jag på mig?”

21 jun, 2023 
Daniel Sörensen
Therese Johaugs första ord om förlossningen: ”Kissade jag på mig?”.
På Norges nationaldag fick skiddrottningen Therese Johaug en dotter.
I sin podcast Johaug Redaksjonen berättar hon för första gången öppet om förlossningen.
– Jag känner min kropp bra som toppidrottare, men nu hade jag ingen kontroll över mig själv för fem öre, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Madalena Forsberg om sonens val efter studentenBrand logo
Madalena Forsberg om sonens val efter studenten

Det var skrivet i stjärnorna att den norska skidlegendaren Therese Johaug, 34, skulle föda sin dotter på självaste nationaldagen, den 17 maj. Bebisen kom två och en halv vecka innan beräknat datum.

Tack till alla som flaggat lite extra för oss i dag. Allt står bra till med alla inblandade”, skriver hon i ett delat inlägg med fästmannen Nils Jakob Hoff.

Therese Johaug visar upp gravidmagen på en träningsresa till Kanarieöarna.
Therese Johaug visar upp gravidmagen på en träningsresa till Kanarieöarna.

Nu har det gått en månad sedan det lilla underverket såg dagsljuset för första gången. Bara någon vecka efter dotterns födelse tog mamma Johaug och pappa Hoff med sig henne ut på tur i Nordmarka, sydväst om Oslo.

Annons
Nya mammalivet för Therese Johaug.
Nya mammalivet för Therese Johaug.

Berättar om natten innan förlossningen

Nu har den nyblivna mamman delat med sig av lite fler detaljer kring förlossningen. Och hon gjorde det i sin egen podcast som heter Johaug Redaksjonen. Så här säger hon om natten då vattnet gick.

– Jag gick och la mig på kvällen, plötsligt vaknade jag klockan 00.30. Det första jag tänkte var: ”Kissade jag på mig? Drömde jag att jag satt på toa? Är det här något jag måste gå igenom om höggravid?”. Jag förstod inte att det var vattnet som hade gått. Det var när jag kom till toaletten som jag insåg vad som hade hänt.

Annons
Therese Johaug flaggar för det nya podavsnittet.
Therese Johaug flaggar för det nya podavsnittet.

Hon och fästmannen åkte in till BB, men blev hemskickade igen. När de återvände på morgonen tog det bara fyra timmar till dottern tittade fram.

– Jag grät tusen gånger mer än dottern gjorde. Det var galet mycket hormoner, jag fascinerades också av det. Jag känner min kropp bra som toppidrottare, men nu hade jag ingen kontroll över mig själv för fem öre. Jag låg i sängen och bara hulkade, säger Therese Johaug.

Första bilden på den lilla tösen.
Första bilden på den lilla tösen.

Brösten såg ut som ”två handbollar”

Efter förlossningen gick hennes kropp in i ytterligare en ny fas. Hormoner, nya matvanor och stora, spända och hårda bröst på grund av att amningen satt igång.

– Det var hemskt. Jag har inte varit tjejen med de största brösten, men när dottern kom ut såg de ut som två handbollar. Jag bara, vad händer här? Då kände jag mig som en ko i ladugården hemma på Dalsbygda. Jag satt där mitt i natten och fick pumpa mig själv. Det gjorde så ont, säger den fyrfaldiga OS-guldmedaljören.

FOTO: Sven Lindwall/Expressen/TT, Instagram

Annons