LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Therese Alshammar lurade alla i Masked singer – tvingades ljuga för barnen

12 apr, 2024 
Maria Broberg
Therese Alshammar gömde sig bakom Skyddsängeln i Masked singer. För Hänt berättar hon om hur hon höll det hemligt för sina barn.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här minglar prins Carl Philip med kändiseliten på Idrottsgalan 2024Brand logo
Här minglar prins Carl Philip med kändiseliten på Idrottsgalan 2024

Tidigare proffssimmaren Therese Alshammar, 46, avslutade sin karriär för snart åtta år sedan. Sammanlagt har hon simmat hem 72 internationella mästerskapsdetaljer vilket gör henne till den näst bästa europeiska simmare som tagit flest internationella mästerskapsdetaljer genom tiderna.

Nu syns däremot Therese i ett helt annat sammanhang – nämligen sjungandes och dansandes på Masked singer-scenen! Under fredagens fjärde avsnitt var det Skyddsängelns identitet som avslöjades och till allas stora förvåning var det simmerskan som gömde sig under masken.

När Hänt når Therese passar vi på att fråga om hennes upplevelser i programmet, hur hon lyckades hålla det hemligt för sin familj, och om det var självklart att tacka ja.

Annons

Stjärnsimmaren Therese Alshammar om att vara med i Masked singer: ’’Behövde fundera’’

Till Hänt förklarar Therese att hennes barn, Ted och Fred, var en av anledningarna till att hon tackade ja till programmet.

– Masked singer är mina barns absolut favoritprogram, så vi har sett vartenda program och mina kids gör egna kostymer hemma. Pelle, som gör kostymerna, han är deras största idol. Så det var det perfekta tillfället.

Var det självklart att tacka ja när du fick frågan?

– Jag behövde fundera en stund och så fick jag – tack å lov – ta ett samtal med Suss som är sångcoach. Hon är en fantastisk person och pedagog, säger Therese och fortsätter:

– Jag sa till henne att jag verkligen inte kan sjunga och så fick jag träffa henne, och hon är ju makalös. Både med hennes kunskaper och tekniker, men sen framför allt hennes varma personlighet som gör att man blir lite modigare och man vill försöka lite mer – så vågade man lite mer för varje dag.

Annons

Hur var det att kliva in i den världen med sång- och danslektioner?

– Det är extremt mycket svårare än vad man tror. Först har man övat på att sjunga och komma ihåg sin text, men sen ska man komma ihåg stegen och göra koreografin tillsammans med andra skickliga dansare. Det är två skitsvåra uppgifter, men sen så lägger man till en tredje grej – som är att jag hade tio centimeter höga klackar och jättedåligt synfält, säger Therese och fortsätter:

– Det är nästan så att man inte kan förstå att det har hänt. Det var så overkligt vilken grad jag utmanade mig själv till. Jag kan ju känna i efterhand att jag borde ha vågat mer, men när jag stod så var jag otroligt nervös och det är ju utmanande ska jag ärligt säga.

Det svåraste med Masked singer enligt Therese Alshammar: ’’Fick låsa in mig på toaletten’’

Hur gick det att hålla det hemligt för andra?

Annons

– I början tyckte jag att det var supersvårt och jättejobbigt. Jag kunde ju komma på mig själv och gå och nynna på låtarna.

För att undvika att Thereses barn skulle lista ut vilka låtar som hon nynnande på fick hon i stället hitta nya, lite mer extrema, sätt att öva på låtarna i hemmet.

– Jag fick låsa in mig på toaletten och öva, eller åka ut med bilen långt bortoch sjunga i bilen. Det var ju kanske det svåraste, men nu tycker jag att det har varit skitkul att hålla den här hemligheten.

Hur tror du reaktionerna blir ikväll hemma?

– I morse vaknade vår yngsta son, som är sex, och sa: ’’Ja, idag är det fredag! Då är det Pandorna!’’, säger Therese skrattandes och fortsätter:

– Alltså mina barn älskar Pelle som gör kostymerna och min kostym är ju makalös! Men när jag såg min kostym så såg jag ju de andra kostymerna i bakgrunden också. Då visste jag att mina barn skulle älska Lejonet, Pandorna, Hajen...alltså alla dessa sagofigurer kommer de älska. Så jag visste nästan direkt att jag inte skulle vara deras favoritdräkt.

Annons

Therese Alshammar lurar alla – avslöjar strategin i Masked singer

Har någon gissat att du är Skyddsängeln?

– Alltså jag har verkligen varit neutral för att inte väcka några misstankar eller råka se misstänksam ut själv. Så jag har varit jätteneutral.

Men i förra veckans avsnitt gissade Masked singer-juryn på att Therese varden som gömde sig bakom Diskokule-masken, och detta skapade misstankar hos personerna i Thereses närhet.

– DET har fastnat på mina barn, och väldigt många i min omgivning. Då är ju det så roligt för att det liksom är fel vecka.

Juryn har ju gissat på att det gömmer en supermodell bakom Skyddsängeln, var det en plan du hade?

– Ja, det blev den planen. Jag fick försöka röra mig så och jag försökte hållaen pose och stå väldigt så här stelt och rakt med benen. Det var också en taktik med ledtrådarna. Ganska många av mina ledtrådar styrdes mot att jag var modell eller skådespelare eller någonting sådant. Vi tog ju med Hollywood-clues, Victoria Silverstedt – vi har ju varit med i samma kokbok, förklarar Therese och fortsätter:

– Vi tog många saker från mitt liv som kunde dras åt det hållet. Jag älskadeju det när de gissade på min vän Izabella Scorupco. Det fick mig att tänka: ’’Yes! Vilken vinst’’ – Hon kan ju både sjunga och är jävligt snygg, och kan röra sig.

FOTO: TV4

Annons