LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Theodora Larssons bebislycka – första orden efter sonens födsel

11 dec, 2019 
AvStina Dahlgren
Ensam mamma söker-Theodora Larsson och Anton Uddfalk har blivit föräldrar till en liten son.
Theodora Larsson och Anton Uddfalk från Ensam mamma söker har blivit föräldrar.
Här är deras första ord om bebislyckan.
Annons
Theodoras oro under graviditeten: ”Känner den inte alls”Brand logo
Theodoras oro under graviditeten: ”Känner den inte alls”

Theodora Larsson, 32, sökte kärleken i Ensam mamma söker och hittade Anton Uddfalk, 28. Kärleken dem emellan växte under programmet och sedan gick allt snabbt. Strax efter inspelningarna bestämde sig Anton för att flytta till Borås där Theodora bor med sina barn Leia, 11, Cornelia, 9, och Jasper, 7.

Under våren kom det glada beskedet att paret väntade sitt första gemensamma barn. I ett inlägg på Instagram delade Theodora den glada nyheten.

”Expect the unexpected. Om det är något jag lärt mig här i livet, så är det att det aldrig någonsin blir som man tänkt sig, och aldrig någonsin har det varit så uppenbart som just idag. Det där plusset jag aldrig trodde jag skulle få se. Tiden jag trodde det skulle ta. Oron jag kände. Helt plötsligt, blev allt som jag tidigare känt historia, och en helt nytt kapitel startar för oss. Tacksamheten är enorm, en liten böna växer här som vi kallar vår”, skrev hon då.

Annons

Theodora Larsson om tuffa graviditeten

I en intervju i tidningen Mama berättade Theodora Larsson att den här graviditeten varit mer jobbig än hennes tidigare.

– Tidigare har jag mått bra och kunnat leva ganska som vanligt. Men denna gång har jag drabbats av de flesta gravidkrämpor man kan tänka sig, sa Theodora Larsson i intervjun.

Beräknat datum för förlossningen var den 6 december och bara dagar innan var det en orolig Theodora som skrev på sin blogg att hon hade drabbats av urinvägsinfektion och tvingades äta antibiotika. Dessutom ringde hennes läkare med dåliga nyheter.

Mina odlingsprover visade att jag har en GBS-bakterie (en sort av streptokocker) som orsakat min urinvägsinfektion. GBS kan även smitta barnet och barnet kan bli mycket sjuk. När nyfödda barn får allvarliga infektioner så beror dem ofta på GBS”, skrev Theodora Larsson.

För att minska risken för att bebisen ska få en infektion bestämdes det att Theodora skulle få antibiotika intravenöst under förlossningen.

Annons

Theodora Larsson och Anton Uddfalk om bebislyckan

Efter en tuff graviditet och mycket oro kommer äntligen ett glädjebesked från Ensam mamma söker-paret. Bebisen är här fem dagar efter beräknat förlossningsdatum.

”Hälften du, hälften jag. Älskling, vi gjorde det! På morgonen idag, den 11/12, kl 8:41 föddes en liten pojk som vi nu kallar för vår”, skriver Theodora på Instagram till en bild på sig själv, Anton och den lille sonen.

I kommentarsfältet strömmar nu gratulationer in till de nyblivna föräldrarna:

”Stort grattis! Väl kämpat”, skriver en.

”Så fantastiskt! Stort grattis!”, skriver en annan.

”Stort grattis till er allihop”, skriver ännu en.

För Hänt beskriver Theodora Larsson sin stora lycka över att ha fått välkomna sonen till världen. I ett meddelande skriver hon om känslorna och förklarar att samtliga i familjen mår bra.

”Vi mår bra, men i har nog inte riktigt förstått allt än. Det är en övermäktig känsla att bli förälder. Vi kliver nu in i den välkända babybubblan och planerar att stanna där”, skriver hon till Hänt.

FOTO: TT/Karin Törnblom, Instagram

Annons