LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Theodora Larsson avslöjar unika namnvalet på nyfödde sonen

12 dec, 2019 
Theodora Larsson berättar nu om namnvalet till sonen.
Igår blev Ensam mamma söker-profilen Theodora Larsson mamma till en liten pojke.
Nu avslöjar hon det unika namnet och berättar om varför de bestämde sig för just det namnet.
”Blir nummer 18 i Sverige”, skriver hon på sin blogg.
Annons
Theodoras oro under graviditeten: ”Känner den inte alls”Brand logo
Theodoras oro under graviditeten: ”Känner den inte alls”

Theodora Larsson, 32, sökte kärleken i Ensam mamma söker och hittade Anton Uddfalk, 28. Snabbt uppstod det gnistor mellan dem och direkt efter programmet var de självklart att de skulle bli ett par. Strax efter inspelningarna bestämde sig Anton för att flytta till Borås där Theodora bor med sina barn Leia, 11, Cornelia, 9, och Jasper, 7.

Och under onsdagen utökades familjen ytterligare. Till världen kom parets första gemensamma barn – en son. På Instagram delade Theodora den stora nyheten:

”Hälften du, hälften jag. Älskling, vi gjorde det! På morgonen idag, den 11/12, kl 8:41 föddes en liten pojk som vi nu kallar för vår”, skrev Theodora till en bild på sig själv, Anton och sonen.

För Hänt berättade hon hur de mådde efter förlossningen.

”Vi mår bra, men i har nog inte riktigt förstått allt än. Det är en övermäktig känsla att bli förälder. Vi kliver nu in i den välkända babybubblan och planerar att stanna där”, skrev hon i ett meddelande till Hänt.

Annons

Ovanliga namnvalet

sin blogg har Theodora Larsson nu avslöjat bebisens namn – och det blev en liten Albus Theodor Ferdinand.

”Hur svårt var det inte att välja namn? Någon som känner igen sig? Som ni vet så sade jag tidigt att Anton skulle få välja vårt barns namn själv. Jag tycker ändå att det är så svårt, och sedan har ju jag redan valt namn åt tre barn i mitt liv, det har ju inte Anton. Men vi alla känner ju någon som känner någon som hette sådär och den var elak. Eller att man har andra associationer till namn som ställer till det. Namnval är verkligen svårt. Men vi fastnade för Albus redan i början av graviditeten och har sedan dess inte släppt det riktigt”, skriver hon i inlägget.

Hon skriver även att de kan kalla honom för Abbe.

I inlägget förklarar hon även namnets betydelse – och hur få det är som bär namnet i Sverige.

Albus är ett gammalt romerskt namn som betyder Ljus på latin. I sagan om Harry Potter är Albus rektor över Hogwarts och är den enda som mörkrets herre någonsin fruktat. I Sverige bär endast 37 namnet Albus, 17 av dem som tilltalsnamn. Vår Albus blir nummer 18 i Sverige”, skriver hon.

FOTO: TT/Karin Törnblom, Instagram 

Annons