LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Antikrundan-profilen Theo Burrell har fått en hjärntumör

12 jul, 2023 
Hanna Bolander
theo burrell
Theo Burrell är känd som en av experterna i Antiques Roadshow.
Hon har nu fått beskedet att hon bara har ett till två år kvar att leva till följd av en obotlig hjärntumör.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sommarlov- Adrians avslöjande om SommarskugganBrand logo
Sommarlov- Adrians avslöjande om Sommarskuggan

Theo Burrell, 36, gjorde sig ett namn som en av experterna i engelska versionen av Antikrundan, Antiques Roadshow. Hennes expertis är europeisk keramik. Theo är också expert på möbler och konst från mitten till slutet av 1800-talet.

Det var förra året som den folkkära programledaren fick den chockerande diagnosen gioblastom i fjärde stadiet, vilket är en aggressiv form av hjärntumör. Hjärntumören upptäcktes efter att Tv-stjärnan sökt vård för huvudvärk. Hon delade med sig av beskedet på Instagram förra månaden.

Theo Burrell har bara ett till två år kvar att leva

Till tidningen The Sun säger Theo att det var ett tungt besked att få.

– Att få diagnosen vid 35 års ålder, när min son var ett år gammal var förödande. Allt förändrades över en natt. Jag gick från att vara en frisk person mitt i livet, med en liten bebis, till att ha obotlig cancer med ett till två år kvar att leva.

Annons

Sedan hon fick diagnosen har hon genomgått månader av operationer och behandlingar för att sakta ner insjuknandet. Hon säger att hon har fått otroligt bra vård, men att cancerbeskedet är en säker dödsdom.

– Även om jag försöker göra det bästa av varje dag så kommer tumören att komma tillbaka och den kommer att bli min död, säger hon till The Sun.

Theo berättar i en intervju i Steph’s Packed Lunch att hon inte har kunnat köra bil eller jobba sedan hon påbörjade behandlingen. Hon berättar att hon trots allt mår ganska bra och att hon har haft tur med att hon varit mottaglig för behandlingar och operationer.

Theo Burrell har samlat in 800 000 kronor till forskning

Trots att hon inte kunnat jobba och leva helt som normalt har hon samlat kraft för att starta en onlineauktion för att samla in pengar till cancerforskning. Flera brittiska kändisar har engagerat sig och donerat föremål till auktionen. Bland annat skådespelaren Ben Whishaw som gör rösten till björnen i filmen Paddington. Han donerade ett personligt meddelande som klubbades för omkring 6 300 kr.

På auktionen har konst, upplevelser och samlarobjekt sålts till högstbjudande. Den totala summan som auktionen dragit in är cirka 800 000 kronor.

FOTO: Instagram

Annons