The Mamas om verkliga relationen till varandra

The Mamas

Ikväll skulle The Mamas ha tävlat i Eurovison Song Contest som dessvärre blivit inställt .
Men detta stoppar dem inte från att fortsätta sin musikkarriär.
Nu avslöjar gruppen sanningen om den verkliga relationen till varandra utanför scenen.
Intervju med The Mamas
Slå på ljud

The Mamas är gruppen som på bara ett år har haft en spikrak framgångsresa. De slog igenom då de uppträdde som bakgrundssångare till John Lundviks framträdande av Too Late for Love i Melodifestivalen 2019.

Körsången tog dem hela vägen till Eurovison Song Contest i Tel Avivi där Sverige landade på en nionde plats. Efter denna stora framgång beslutade sig The Mamas för att återigen medverka i Melodifestivalen 2020, denna gång med låten Move.

”Alla stadier av sorg”

Detta visade sig vara ett klokt beslut då trion tillslut kammade hem hela tävlingen även i år. Lyckan var total när Ashley Haynes, Dinah Yonas Manna och Loulou Lamotte förstod att de återigen skulle få representera Sverige i Eurovision.

Men bara kort efter den svenska tävlingens slut kom det oväntade beskedet – Eurovision Song Contest 2020 hade blivit inställt. Detta beroende på den pandemi som pågår i världen. När Hänt når The Mamas berättar de om känslorna efter att fått höra om beslutet.

– Det var ledsamt men det var inget som vi kunde göra något åt, säger Ashley.

– Det har vart alla stadier av sorg, säger Dinah.

Tårarna efter tuffa veckan

Det var under lördagskvällen som tävligen skulle ha gått av stapeln. Veckan som precis varit hade därför The Mamas planerat att tillbringa i Rotterdam, vilket gör just denna tid extra tuff. För Hänt berättar de att detta lett till en hel del tårar.

– Det är väldigt jobbigt men samtidigt tycker jag att det är så synd för det här med att Eurovison ställdes in gör lite att vinsten går bort också. Egentligen ska vi bara vara glada att vi vann Mello, säger Loulou.

Sanningen bakom The mamas

Oavsett Eurovision eller ej så har The Mamas storslagna för framtiden. Under fredagen släppte de sin nya singel Let it be och nu arbetar de på sin första EP.

När Ashley, Dinah och Loulou, träffades genom framträdandet med John Lundvik blev det snabbt klart att de skulle bilda en grupp. Men vad är det egentligen som gör deras trio till en så bra match?

– Ett, så är vi vuxna kvinnor, vi har nog ett proffsigt sätt att se på kärlek till sången och hur vi jobbar. Man har mycket erfarenheter att backa upp andra och sen när vi träffades så bara tyckte vi att det var roligt att sjunga ihop, säger Loulou. 

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Verkliga relationen mellan dem

Trion trivs alltså väldigt bra tillsammans på scenen men för Hänt berättar de nu om den verkliga relationen i det privata livet.

– När jag går hem så vill jag inte ens prata med dem här, säger Dinah ironiskt.

– Nej men man snackar ju. Man har ju alltid kontakt och smsar och kollar, säger Loulou.

De tre sångarna visar sig till och med ha delat en och annan hemlighet med varandra.

– De vet lite för mycket om mig nu, säger Dinah.

– Ja, vi vet nog lite för mycket om varandra allihop, svarar Loulou.

FOTO: Jessica Gow/TT/Pontus Lundahl/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN