Artikeln innehåller reklamlänkar

The Mamas - John Lundviks kör i Eurovision song contest 2019

The Mamas och John Lundvik i Eurovision song contest 2019

John Lundviks kör The Mamas har fått stor uppmärksamhet i Eurovision song contest 2019. Men vilka är kvinnorna bakom vår Svenska artist?

John Lundvik, 36, höll för favorittrycket och stod till slut som vinnare av hela Melodifestivalen 2019. Han slog igenom förra året där han landade på en tredje plats i finalen med låten My turn, men i år är det han som representerar Sverige i Eurovison song contest med sitt bidrag Too late for love.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

John Lundvik och The Mamas i Israel

Efter sitt första besök i värdstaden Tel Aviv i Israel för några veckor sedan berättade han att han blev positivt överraskad, framför allt av kärleken han fick från folket.

– Vilket väder, vilken stad, vilket mottagande. Att alla kan låten i Tel Aviv, vi var runt på några hotell och restaurang och folk sjunger låten, berättade han för Hänt.

John Lundvik och The Mamas går på röda mattan och fotas av fans i Eurovision song contest 2019

John Lundvik och hans kör The Mamas har fått ett varmt mottagande i Tel Aviv, Israel, och fansen älskar dem!

Med sig har han sina körtjejer som kallar sig för The Mamas. De har blivit enormt hyllade ända sedan John Lundvik och The Mamas först sjöng låten i en av Melodifestivalens deltävlingar. Med tiden har tjejerna kommit att bli en självklar del av John Lundviks nummer och är numera lika hyllade som honom.

Loulou Lamotte – från Idol till Biggest loser VIP

Loulou Lamotte står på vågen i Biggest loser VIP 2017

2017 gick Loulou Lamotte ner över 30 kilo när hon var en av deltagarna i Biggest loser VIP.

Men vilka är då The Mamas? Ni kanske känner igen en av dem lite extra. Loulou Lamotte, 38, från Malmö var nämligen med och tävlade i Idol 2008 där hon slutade på en nionde plats. Tillsammans med bland annat Oscar Zia, 22, var hon sidekick till Behrang Miri, 35, som 2013 tävlade i Melodifestivalen med bidraget Jalla dansa sawa. De tog sig dock inte till final. Den här gången fick hon revansch, och det rejält, då John Lundvik och The Mamas inte bara vann hela Melodifestivalen utan även är favorittippade i Eurovision song contest 2019.

Dinah Yonas Manna

Dinah Yonas Manna

Dinah Yonas Manna körar bakom John Lundvik i Eurovision song contest 2019.

Hon är inte den enda som tidigare varit med i Melodifestivalen. Stockhomstjejen Dinah Yonas Manna, 38, körade bakom Jonas Gardell, 55, förra året med låten Det finns en väg. Hon har även arbetat med Jerry Williams och sjunger i gospelkör. Bland annat har hon sjungit i Tensta gospel choir. Hon har barnen Amanda, 11, och Olivia, 6.

Paris Renita

Paris Renita i The Mamas

Paris Renita var den som satte ihop The mamas.

Paris Renita, 53, är en amerikansk körsångerska som gjort karriär i Sverige och sjungit med flera stora svenska artister. Det var faktiskt hon som fick telefonsamtalet från John Lundvik och som därmed satte ihop gruppen The Mamas bara månader innan Melodifestivalen.

– Han ringde mig och sade att jag behöver fyra fantastiska kvinnor som kan sjunga. Och jag sade att det här kan jag fixa, säger hon till TT.

Ashley Haynes

Ashley Haynes i The Mamas

Ashley Haynes från John Lundviks kör The Mamas.

Ashley Haynes är den yngsta medlemmen på sina 32 år. När hon fick samtalet från Paris Renita bodde hon i Washinton DC, USA, men lämnade allt för att satsa på sin musikkarriär.

Ja, jag fick sluta jobbet för jag fick inte ledigt så jag flyttade till Sverige. Men jag planerar att leva i Sverige. Mitt liv har förändrats enormt, det här är en dröm som blivit sann, säger hon till TT.

Hur det än slutar så kommer The Mamas inte sluta sjunga med varandra bara för att Eurovision song contest är över. I sommar kommer de att turnera ihop med John Lundvik, och därefter har de ytterligare planer. Vad det är tänker de ännu inte avslöja. Vi följer dem med stor spänning!

Semifinal 2 av Eurovision song contest sänds torsdagen den 16 maj klockan 21.00. Finalen sänds lördag den 18 maj klockan 20.00 på SVT och på SVT play.

FOTO: Instagram, TT/Henrik Montgomery

FRÅN FÖRSTASIDAN