LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma LehtosaloEurovision Song Contest
Festis marknadsföring banner

Tess Merkels ord om nya relationen med maken Kenny

02 apr, 2020 
Tess Merkel och Kenny
Efter att ha bott som särbos har nu Tess Merkel Solomons och maken Kenny Solomons beslutat sig för att ge sambolivet en ny chans.
I en intervju med Hänt berättar hon om det tuffa året som gått och tankarna kring det nya beslutet.
– Klarade vi oss igenom 2019 så finns det ingenting vi inte klarar av, säger hon.
Annons
Tess Merkel om nya rollen som programledareBrand logo
Tess Merkel om nya rollen som programledare

I slutet på förra året bestämde sig artisten Tess Merkel Solomons, 49, och hennes make Kenny Solomons, 33, för att flytta i sär. I TV4:s Efter fem berättade Tess att kärleken fortfarande var stark men att ”dynamiken” som sambor inte hade fungerat helt och hållet.

– Vår kärlek är väldigt stark. Hade vi lyssnat på alla runt om kring oss och gått enligt normen så hade vi varit skilda för länge sedan. Vi försöker alltid lösa problem för att kunna leva ett liv som är bra för oss, sa hon då i programmet.

Tess Merkel Solomons och Kenny Solomons bodde under förra året som särbos. Foto: TT

Starka känslorna för Kenny

Men särbolivet stoppade inte makarna från att visa upp sina starka känslor för varandra, snarare tvärt om. I december delade Tess några nya bilder på Instagram där hon och Kenny visade upp sina gemensamma tatueringar.

Annons

“För några år sedan tatuerade vi det. ‘Sida vid sida genom upp- och nedgångar’. Jag kommer att finnas för dig. Jag kommer att stå med dig. Jag älskar den här människan.”, skrev hon då som bildtext.

Tess ord om det nya beslutet

Några månader senare har Tess och Kenny nu beslutat sig för att ge sambolivet en ny chans. När Hänt når Tess berättar hon att paret är i full gång med att packa flyttkartongerna inför den stora flytten.

– Vi har köpt en ny lägenhet så vi flyttar in där på fredag. Det ska bli superspännande, säger hon.

Tess är fortsatt beslutad om att det var viktigt för paret att bo i sär under den tiden de gjorde, även om hon menar att det inte alltid var kul att inte vara med sin älskade dygnet runt.

– Jo men det var supertråkigt, men ibland är det supertråkiga nödvändigt. Återigen för att man ska uppskatta och få lite distans till verkligheten och vad man har. Vi är ett sånt par som gärna jobbar oss igenom saker och hittar på lösningar som passar oss, det kanske inte passar alla men det passar oss. 

Kenny och Tess Merkel Solomons.
Kenny Solomons och Tess Merkel Solomons jobbat ständigt på sin relation. FOTO: Karin Törnblom /TT

Börjar om på ny kula med maken

Vad som egentligen fick makarna att besluta sig för att det nu var dags att flytta ihop igen menar Tess var just tiden ifrån varandra. Paret behövde arbeta sig igenom det föregående året för att nu kunna komma in med ny energi inför 2020.

Annons

– Klarade vi oss igenom 2019 så finns det ingenting vi inte klarar av. Vi klarat allt, säger hon.

Nu är hon exalterad över att få bo med sin stora kärlek igen och börja om på ny kula.

– Det känns jättekul och jättehärligt att få starta upp något nytt tillsammans igen efter ett jobbigt år.

Kenny Solomons och Tess Merkel med barnen Neo och Minya
Kenny Solomons och Tess Merkel med Tess barn Neo och Minya Foto: Karin Törnblom/TT

Tacksam för tiden ifrån varandra

Vidare menar Tess att hon är väldigt tacksam över att paret tog sig tiden ifrån varandra eftersom att det nya året kommit att bli något mer turbulent än väntat, gällande den pandemi som utbrutit i världen.

– Det känns bra att vi hade det här året 2019 där vi fick grunda oss själva så vi kunde stå stabilt tillsammans. För nu börjar det blåsa ännu hårdare. Och tack gode gud för att vi tog den här tiden och fick landa i oss själva och i vår familj.

FOTO: TT

Annons