LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tess Merkel och Kenny Solomons besked om förhållandet

17 nov, 2018 
AvSarah Mansouri
Tess Merkel och maken Kenny Salmons berättar om förhållandet efter krisen
Tess Merkel och Kenny Salomons pratade öppet om den kris de genomgått under en längre tid. Nu berättar de för Hänt hur förhållandet är efter krisen.
Annons

Äkta makarna Tess Merkel, 48, och Kenny Solomons, 32, har under hösten varit öppna med att de genomgått en kris i sin relation. Tess driver vanligtvis podden Berghagen och Tess tillsammans med bästisen Malin Berghagen, men under en inspelning i oktober var Malin bortrest och Kenny hoppade in och poddade i hennes ställe.

Det blev ett ärligt och sårbart samtal mellan paret – som inte hade pratat med ordentligt med varandra på nästan tre månader när inspelningen började. Paret berättade modigt och öppet om den kris som de gick igenom just då. Det handlade om Tess skador, att inte ha tillräckligt med tid för varandra och om den IVF-behandling de genomgår i ett försök att få ett gemensamt barn.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I avsnittet efter pratar Malin och Tess om vad som egentligen hände när de beslutade sig för att vara så öppna och ärliga.

– Vi hade inte pratat med varandra om vad som hade hänt under de senaste månaderna. Vi hade stressat på olika håll och så plötsligt satt vi där med två mikrofoner och tittade varandra i ögonen för första gången på länge. Det blev så märkligt, men också så äkta. Vi tänkte inte på att det spelades in, vi bara samtalade. Efteråt kände jag att det var så långt ifrån min “comfort-zone” som man kan gå – att berätta om sitt innersta rum och visa en oändlig sårbarhet, säger Tess i podden och fortsätter:

Annons

– Det var ändå så vackert. Kenny var så sårbar, för han pratade svenska och det gör vi aldrig hemma annars. När han pratar svenska blir han ännu mer sårbar, för det är inte hans sätt att uttrycka sig. Så han måste tänka till på ett annat sätt. Det var väldigt fint och mäktigt.

När Malin frågar hur reaktionerna på det rå-ärliga samtalet har varit säger Tess att många som har känt igen sig har hört av sig och tycker att det är väldigt modigt att de vågat dela med sig.

Förhållandet efter den stora krisen

När Hänt träffar Tess och Kenny på Diabetesgalan i veckan berättar de om hur förhållandet är efter krisen.

– Vi är precis som vanliga människor som älskar varandra. Man krisar ibland, man bråkar ibland, men det bästa är väl ändå att vi landar tillsammans. Det är inget breakdown, det är ett break-through!, säger Tess.

Kenny instämmer och fortsätter:

– Om du har ett stort hinder framför dig som du måste hoppa över, så kommer det bara hjälpa dig eftersom du lär från det. Så din framtid tillsammans som en familj blir snarare bättre.

Annons

När det gäller IVF-behandlingen försöker paret just nu att ta en dag i taget.

– Det som är meningen, det kommer att hända. Livet tar hand om oss på bästa möjliga sätt och är det meningen så är det så. Annars får vi hitta någon annan väg, säger Tess.

Ett tips de vill ge andra par som går igenom liknande kriser, som har fungerat väldigt bra för dem handlar framför allt om kommunikation. Det handlar om att vara mer transparent med varandra och med hela familjen och att tänka på vad du vill ha i ditt hjärta, säger Kenny och Tess fyller i:

– Lär dig så gott du kan att prata varandras språk, för alla är olika och därför är det väldigt viktigt att se till att lära sig varandras språk.

FOTO: IBL/Carolina Byrmo, IBL/Eero Hannukainen

Annons