LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tess Medina vinner finalen i Sveriges mästerkock 2024 – avslöjar bluffen

17 apr, 2024 
Finalen i Sveriges mästerkock 2024 är avgjord!
Men under finalens gång hände ett och annat som tittarna aldrig fick se...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Konstiga smakkombinationer – Hur bra smaklökar har Sveriges mästerkock-profilerna?Brand logo
Konstiga smakkombinationer – Hur bra smaklökar har Sveriges mästerkock-profilerna?

Efter många timmar av blod, svett och tårar står det nu till slut klart: Tess Medina, 29, vinner Sveriges mästerkock 2024!

– Vi har lagt ihop alla era fantastiska finalrätter i vår slutgiltiga bedömning och det är oerhört jämnt mellan er. Men en har lyckats lite bättre och det är det som har avgjort vem som får lyfta Mästerkocks-statyetten, säger jurymedlemmen Tommy Myllymäki i programmet och fortsätter:

– Vinnaren av Sveriges mästerkock 2024 är Tess!

Till finalrätterna fick finalisterna Tess och Josefine Freij, 40, en korg fylld med massa goda råvaror. De skulle laga en förrätt, en varmrätt och en efterrätt och kravet var att löjrom, kaviar, tonfisk, kalvfilé, mango, kokos och rånjärnet skulle användas.

Annons

Tess avslöjar bluffen – fick flera dagar på sig

Inspelningarna är alltid mellan måndag till torsdag och när helgen kom fick deltagarna förbereda sig.

– Vi fick de här korgarna innan helgen och jag bara kände såhär "gud, det är verkligen såhär tonfisk, kalv, kaviar, löjrom". Vi fick veta innehållet i korgen liksom och att det var det vi hade att jobba med, säger Tess till Hänt och fortsätter:

– Vi fick inte addera något eller så, sjukt svårt.

Under helgen blev det hårdträning på final-rätterna.

– Jag började klura och sedan bjöd jag en kompis på middag som tyckte det var gott och sedan gällde det bara att hitta en bra uppläggning egentligen, berättar Tess.

SVERIGES MÄSTERKOCK 2024
Korgen med alla råvarorFOTO: TV4

Josefine om förlusten – hann inte test-laga rätterna

Lite stressigare blev det dock för Josefine som inte hann test-laga sina finalrätter innan.

Annons

– När jag åkte hem då till helgen så var ju jag med mina barn så det fanns inte mycket tid att förbereda mig. Men det var ju inte anledningen till att hon vann. Hon vann ju för att hon gjorde en grym final, säger Josefine till Hänt.

Över lag är Josefine dock nöjd med sin medverkan och hon kunde glädjas åt Tess vinst även fast hon inte kunde hålla tillbaka tårarna.

– Helhjärtat så gläds jag för Tess och mina tårar i finalen handlade ju inte om att jag inte gladdes å hennes vägnar. Hon är ju också en av mina vänner, vi alla blev ju tighta under programmets gång. Så nej, hon är helt klart en värdig vinnare, men jag var väl lite arg på mig själv att jag inte kunde leverera på den nivån som jag vet att jag kan göra, när det verkligen gällde, säger Josefine.

JOSEFINE
FOTO: TV4

Tommy Myllymäki: Så vinner du Sveriges mästerkock

När Hänt når Tommy Myllymäki avslöjar han vad som egentligen är knepet för att kamma hem en final i Mästerkocken.

– Det gäller ju att vara jämn. Egentligen behöver du inte vinna en enda utmaning, bara du går vidare till nästa vecka och så vinner du finalen. Du behöver bara vinna en gång egentligen, säger Tommy till Hänt.

Även juryn är nöjda med Tess som vinnare, berättar Tommy.

– Jo men det tycker jag. Vi har en bra dialog och sedan kanske vi är oense ibland liksom men jag tycker ändå vi är bra på att resonera fram.

sveriges mästerkock
FOTO: TV4

FOTO: TV4

Annons