Ted ”Olyckan” Åström utkastad från gymmet efter bajsbråk

Ted Åström
NU GRATIS

74-årige skådespelaren Ted ”Olyckan” Åström gjorde skäl för sitt forna artistnamn häromdagen. Efter en missförstådd olycka på gymmet blev han anklagad för att ha bajsat på sig – och det hela urartade i bråk och att den folkkära profilen blev utkastad!

Ted Åström, 74, ger allt inför sina scenuppträdanden. Så även för några kvällar sedan då han uppträdde på Vi som älskar 80-talet-festivalen – dels som “Olyckan”, dels som den solbrände reseledaren ”Lasse Lundberg” från filmen Sällskapsresan.

Inför uppträdandet hade Ted uppsökt ett solarium för att få en tillfällig bränna, och på solariet hade han placerat sina träningsbyxor nere vid fötterna.

Vad han inte tänkte på var att han hade glömt en chokladbit i bakfickan. Någon timme senare, när han gick in på ett gym för att styrketräna, hade chokladbiten smält och bildat en stor brun fläck på bakfickan.

”Varför skulle jag bajsa på mig?”

Efter en stund blev Ted Åström konfronterad av en otrevlig mansperson från personalstyrkan, och nu väljer han att berätta sin version av den bisarra händelsen.

– Den här personen var så dum att det inte var klokt. Han sa att jag hade skitit på mig! ”Sluta smeta avföring på maskinerna”, sa han. Sedan slängde han ut mig! Fan, jag har ju gått på samma gym i 15 år. Varför skulle jag bajsa på mig? När jag kom hem tittade jag på brallorna och tänkte: ”Vad fan är det här, det är ju en stor chokladfläck!” Jag borde ha gett gubben svar på tal, men när allt detta hände tyckte jag att det var så jävla pinsamt. Jag kunde inte sätta emot, förklarar Ted för Hänt.

Ted Olyckan Åström

Ted Åström gör fortfarande framträdanden som den härliga reseledaren från Suntrip.

Häromdagen gick Ted tillbaka till gymmet. Och han tog tillfället i akt att försvara sig själv.

– Jag förklarade för personerna i receptionen att jag var oskyldig, att jag inte är en skitgubbe. Däremot var inte gubben som kastade ut mig där. Honom vill jag överhuvudtaget aldrig mer prata med. Självklart borde han inte ha kastat ut mig. Självklart borde han i stället ha undersökt vad fläcken var. Så där beter man sig inte, konstaterar Ted som inte sticker under stol med att han känner sig både skitkränkt och skitförbannad.

Ted Åström började sin karriär som popartist i mitten av 60-talet, senare utbildade han sig till skådespelare på Statens scenskola i Göteborg. Och det är för sina kända roller som han blivit en folkkär profil.

Han har bland annat spelat sotaren i Madicken, rollen som furir Larsson i klassiska filmen Repmånad, och reseledaren Lasse i Sällskapsresan. Men den absolut mest kända rollen Ted Åström haft är som Olyckan i Trazan och Banarne.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!