LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ted ”Olyckan” Åström drabbad av tuffa sjukdomen – nu talar han ut: ”Svårt”

02 aug, 2023 
Simon Lundh
Ted Åström
Ted Åström syntes flitigt i den svenska tv-rutan under 1970-talet.
Både i klassikerna Sällskapsresan och Tarzan & Banarne som karaktären Olyckan.
Nu berättar han om den tuffa sjukdomen han drabbats av.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Olle Jönsson om sjukdomen: "Man kan inte dö av den"Brand logo
Olle Jönsson om sjukdomen: "Man kan inte dö av den"

Ted Åström, 78, har genom åren synts flitigt i olika roller på svensk tv. Vem minns inte hans insats i den numera klassiska semesterfilmen Sällskapsresan med bland andra Lasse Åberg, 83. Där Ted spelar reseledaren i filmen. För de flesta barn, iallafall de som växte upp under 1970-talet är han kanske mer känd som den läskiga Olyckan. Karaktären som han spelade Tarzan & Banarne.

Förutom sina roller på tv har Ted även stått på scen och bland annat spelat olika roller i stora produktioner på hemmaplan i till exempel West Side Story och Jesus Christ Superstar.

Ted Åström om den tuffa sjukdomen – tvingas använda krycka

Nyligen gästade Ted P4 Extra i Sveriges Radio där programledaren berättade att Ted kom in med en krycka i studion. Något som Ted svarade på i programmet.

– Jag har något som heter polyneuropati i fötterna. Det är nervbanorna ner i fötterna som har blivit trötta. Vilket gör att jag har svårt med balansen, säger han i programmet.

Annons

Polyneuropati är en sjukdom i flera av kroppens nerver. Den börjar oftast i benens nerver och gör att man gradvis får sämre känsel i fötterna vilket gör det svårare att gå. Besvären kan senare komma också i underbenen. Det går oftast inte att bli helt bra igen, men med behandling kan man minska besvären enligt 1177.

Därför har han råkat ut för sjukdomen – Ted avslöjar

Även om Ted lider av sjukdomen så påverkas han inte av den när han står på scen. Däremot tror han sig veta vad som ligger bakom sjukdomen. Något han berättar om i programmet.

– Det är inget som hindrar mig när jag jobbar på scen. Det beror på att jag sprang 13 Stockholm marathon och låg på 250-300 mil om året i 20 års tid. Det har satts sig i fötterna kanske, avslutar han med att säga i sändningen.

FOTO: Nora Lorek/TT/Kenneth Thorén/SVT

Annons