Taylor Swift har bara fått "en skräpsumma" från svenska Spotify

Taylor Swift tycker inte att musik ska vara gratis. Därför har hon nu plockat bort alla sina låtar från Spotify. Men trots att den svenska musiktjänsten hävdar att man betalat artisten 6 miljoner dollar om året i stimpengar menar artisten att hon bara fått "en skräpsumma".

De som försökte lyssna på “Shake it off” på Spotify i förra veckan fick förmodligen en liten chock . Taylor Swifts låtar hade nämligen försvunnit helt.

Sångerskan drog tillbaka all sin musik från Spotify då hon inte tyckte att hon fick tillräckligt mycket pengar från den svenska musiktjänsten. Då kontrade Spotify och förklarade att man betalat artisten hela 6 miljoner dollar om året i stimpengar.

“I vår nuvarande storlek så är utbetalningarna till en toppartist som Taylor Swift, innan hon drog tillbaka sin musikkatalog, på väg mot över 6 miljoner dollar om året (motsvarande 47 miljoner kronor) och det ökar bara. Vi förväntar oss att den siffran dubblas på ett år. Hur man än ser det så är en sak säker, vi betalar ut enorma summor pengar till skivbolag”, skrev grundaren Daniel Ek efter Swifts avhopp.

Men nu ifrågasätter Swift Spotifys siffror. Enligt henne har hon inte ens tjänat 500 000 dollar på streamingen från Spotify.

– Det är en skräpsumma, säger artisten, enligt Gizmodo.

Den stora frågan som de flesta ställer sig är dock om skivbolaget tagit Swifts pengar eller om det är Spotify som mörkat siffrorna. Många menar även att intäkterna från streamingen ännu inte matchar världsartisters krav på inkomst.

swift

“VAR ÄR MINA PENGAR??”

SENASTE NYTT!