Talang 2020: Här är vinnaren

Talang 2020: Lizette och Lotus vinner Talang

Spänningen var olidlig under fredagens final av TV4:s succéprogram Talang.
Men hur kvällens program skulle bli var inte självklart.
– Det är historisk final på många sätt. Bland annat har vi ingen publik här, säger programledare Pär Lernström.

Kvällens final av TV4:s program Talang har kantats av flera mörka moln. På grund av Coronavirusets framfart i Sverige har man varit tvungen att vidta drastiska åtgärder. För allmänhetens säkerhet har man valt att sända hela finalen utan publik och tidigare under dagen blev det offentligt att programledaren Samir Badran, 29, inte kommer att kunna närvara vid kvällens direktsändning.

“Samir har känt sig lite febrig de senaste dagarna och eftersom det för både oss och Samir är viktigt att agera ansvarsfullt med anledning av Coronaviruset, kommer han inte att genomföra Talangfinalen i kväll.”, skrev TV4 på Talangs Instagram tidigare idag.

Tårarna rann under finalen av Talang 2020

Samir själv uppgav dock att han mår mycket bättre än vad han gjort tidigare i veckan och “satt bänkad” under kvällens final medan tv- och radio-profilen Malin Stenbäck tog över hans roll under kvällens final.

“Och jag mår bra! Men alltid det säkra före det osäkra skrev Samir Badran på Instagram story tidigare under dagen.

Men kvällens final bjöd också på flera glädjande överraskningar. När det var dags för akrobatfamiljen Flying Family, med mamma Anna Netterlid, pappa Jimmy Amdersson och barnen Hugo, 6, och Hannes, 10, från Lomma att göra entré sa de mystiskt innan de gick upp på scenen:

– Vi har en ganska stor överraskning i slutet.

Och visst rann tårarna när mamma Anna Netterlid plötslig tog av sig tröjan och visade upp en gravidmage.

– Det här är så bra. Det är det vackraste jag sett, jag vill också vara med i er familj, sa jurymedlemmen Bianca Ingrosso hulkande av gråt efter framträdandet.

Lizette och Lotus vinner Talang 2020

Men i slutändan var det tittarnas röster som avgjorde resultatet. Efter att röstslussarna stängts var det bara sångerskan Maja, Bianca Ingrossos golden buzzer, 6-åriga pi-mästaren Alexander och hundnumret Lizette och Lotus som återstod av finalisterna. 

Och kvällens absoluta stjärna blev bordercollien Lotus som tillsammans med sin matte Lizette tog hem vinsten. Det var en överlycklig hund som lycklig efter mattes löfte om ostbågar studsade upp på vinnarscenen.

– En hund!!, var det enda matte Lizette fick fram innan hon lovade att en del av vinstpengarna kommer gå till djurhem för hemlösa katter.